Atplukdyta Venesuelos nafta pasuks į Baltarusiją

Klaipėdos uoste baigus iš tanklaivio "Minerva Helen" į rezervuarus perkrauti Baltarusijai skirtą eksperimentinę Venesuelos naftos siuntą, nafta pradėta pilti į geležinkelio cisternas.

Rugpjūčio 29 dieną pirmą kartą į Klaipėdos uostą laivu atplukdyta beveik 80 tūkst. tonų Venesuelos naftos greičiau kaip per 3 paras supilta į bendrovės "Klaipėdos nafta" rezervuarus, o graikų tanklaivis "Minerva Helen" jau rugsėjo 1-osios pavakarę išplaukė, penktadienį rašo "Lietuvos žinios".

"Klaipėdos naftos" gamybos direktoriaus Gedimino Vitkausko teigimu, krovinys perkrautas sklandžiai.

"Naftos žaliava lengvai priimama, perpilama ir transportuojama. Tai labai technologiškas krovinys, reikalaujantis mažai energijos išteklių. Naudojome tik elektrą, garo neprireikė. Išsiųsti visą naftą anksčiau kaip iki rugsėjo 19 dienos mums neleidžiama, nes tai, matyt, susiję su gamybos procesais", - teigė G.Vitkauskas.

Iš tanklaivio nafta buvo supilta į 4 rezervuarus. Už jos išvežimą iš Klaipėdos uosto atsakinga koncernui "Belneftechim" priklausanti įmonė "Transchema", vienintelė turinti teisę gabenti naftą Baltarusijos geležinkeliais.

Šiuo metu Novopolocko naftos perdirbimo gamyklai skirta nafta Klaipėdoje pilama į baltarusiškus geležinkelio vagonus, tačiau gali būti naudojami ir lietuviški, kadangi cisternų vienu metu reikia labai daug. Nafta bus pilama į 1,5 tūkst. cisternų, jos bus sukabintos į 25 sąstatus po 60 vagonų.

Sutartis nereikalauja klientui teikti raštiškų paaiškinimų, tačiau į naftos terminalą atvykę Baltarusijos atstovai nuo pat tanklaivio atplaukimo dienos visą procesą įdėmiai stebi.

"Sutartis su Baltarusijos klientu sudaryta tik dėl bandomosios partijos nurodytomis sąlygomis. Konkurentų turime daug", - teigė "Klaipėdos naftos" gamybos direktorius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių