Atgimimo aikštėje - vandalų išpuolis

Šįryt atvažiavę tvarkyti Atgimimo aikštės apželdintojai rado išvartytas granito plokštes, kurios juosia gėlynais ir žolynais apsodintas pakylas.

Pačiame aikštės centre daugybė tamsiai raudonų plokščių buvo atluptos nuo pagrindo ir suverstos ant gėlių.

Panašu, kad kažkas jas buvo paruošęs išvežti. Bet gali būti, kad tai - tik vandalų išdaigos. Nors aikštė yra pačioje Klaipėdos širdyje, tamsiu paros metu jos vidurys yra visiškai nepašviestas.

Atgimimo aikštę jau senokai yra pamėgę ne tik benamiai, bet ir miesto jaunimas. Paaugliai ir jaunuoliai prietemoje ant suoliukų mėgsta vakaroti iki išnaktų. Čia atsivėdinti ateina ir iš gretimai esančių lošimo namų išvirtę azartiškieji lošėjai.

Bendrovės „Klaipėdos želdiniai“ vadybininkas Ramūnas Kiškūnas apie nuniokotą aikštę pranešė savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus specialistams.

Šiandien iki pietų visos atluptos plokštės buvo išvežtos į „Klaipėdos želdinių“ sandėlius. Čia jos bus laikomos, kol savivaldybės darbuotojai apsispręs, kaip, kada ir už kokią sumą bus tvarkoma aikštė.

„Būtų galima netrukus priklijuoti tas plokštes, bet galbūt bus nuspręsta detaliau tvarkyti aikštę. Viskas priklausys nuo pinigų. Jei jų bus, galbūt pavasarį aikštę tvarkysime labiau. Manau, iki naujųjų matė teks palaukti“, - svarstė savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vyriausioji specialistė Laima Jurevičienė.

 


Šiame straipsnyje: vandalizmasAtgimimo aikštė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių