Atgimimo aikštei reikia remonto

Miesto valdžia tebeskaičiuoja žiemos padarytus nuostolius. Vyravę šalti orai pakenkė ir Atgimimo aikštės granitiniams borteliams bei sienelėms. Dalį jų suniokojo ir vandalai.

Klaipėdos savivaldybės Miesto ūkio departamento direktorius Liudvikas Dūda tvirtino, jog Atgimimo aikštė prašosi pagalbos.

Po žiemos pastebėta, kad atšoko dalis granitinių plokščių. Kai kurios jų yra sudaužytos, kitos dingusios. L.Dūdos teigimu, tam turėjo įtakos ir šalta žiema. Rudenį tiek atšokusių ir sutrupėjusių granitinių plokščių dar nebuvo.

„Žiūrint iš reprezentacinės pusės, norisi sutvarkyti aikštę. Juk vasarą į Klaipėdą atvyksta daug poilsiautojų. Iš toli suniokotų plokščių nesimato, tačiau pavaikščiojus po aikštę matai, jog situacija liūdna“, - tvirtino Klaipėdos savivaldybės Miesto ūkio departamento direktorius Liudvikas Dūda.

Vadovo teigimu, reikia pakeisti ir dalį aikštės plytelių, kurios yra susidėvėjusios, nukentėjusios renginių metu. Jis pabrėžė, kad kai kurios jų yra nestandartinės. Tokias plyteles reikėtų perrinkti.

Anot L.Dūdos, Atgimimo aikštės remontui reikėtų apie 150 tūkst. litų. Už šias lėšas būtų pritvirtintos atšokusios granitinės plokštės, vietoje dingusių uždėtos naujos.

Ketinama kreiptis į miesto tarybą, kad būtų skirta lėšų aikštės remontui. Ateinančią savaitę šis klausimas turėtų būti pateiktas svarstyti Miesto ūkio ir Finansų komitetams.

„Prašysime, kad rastų pinigėlių. Nesitikėjome, kad pavasarį bus tokia situacija. Rudenį dar taip nebuvo“, - komentavo L.Dūda.

 

 


Šiame straipsnyje: Atgimimo aikštė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių