A.Šimkus į kitas pareigas perkeltas teisėtai

Trečiadienį buvo organizuojamas protesto mitingas prie Klaipėdos savivaldybės dėl korupcija įtariamo A.Šimkaus įdarbinimo.

Mitingo organizatoriai savo pranešime nurodė, jog mitingas skirtas protestui prieš Neteisėtą veiklą grąžinant į darbą kyšininkavimu įtariamą buvusį Miesto ūkio departamento direktorių Alfonsas Šimkų; amoralią savivaldybės tarybos valdančiosios daugumos ir Seimo narių - klaipėdiečių, išrinktų 2004-2008 m. kadencijai, neveikimą - nereagavimą į aukščiau minėtą neteisėtą ir amoralų Alfonso Šimkaus įdarbinimą.

Tuo metu Klaipėdos savivaldybė trečiadienį ryte išplatino pranešimą, jog pastaruoju metu klaidinama visuomenė, jog Savivaldybės administracija grąžino Miesto ūkio departamento direktorių Alfonsą Šimkų į darbą.

Pranešime rašoma, jog A.Šimkus iš pareigų atleistas nebuvo. Jis Klaipėdos miesto apylinkės teismo rugsėjo 4 d. nutartimi yra nušalintas nuo pareigų. Savivaldybės administracija vadovaudamasi Valstybės tarnybos įstatymu, nušalinimo terminui pasibaigus, A.Šimkų privalės grąžinti į ankstesnes pareigas, jei dėl nušalinimo neatsiras pagrindas atleisti jį iš pareigų.

Klaipėdos miesto savivaldybės administracija, perkeldama Alfonsą Šimkų iš Miesto ūkio departamento direktoriaus pareigų į Ekonomikos ir strategijos departamento Turto ir privatizavimo skyriaus specialisto pareigas, nepažeidė Valstybės tarnybos įstatymo, nurodančio, kad nušalintas nuo pareigų valstybės tarnautojas jo sutikimu gali būti perkeltas į žemesnes pareigas, jei tai neprieštarauja nušalinimo tikslui.

Tenkinant A.Šimkaus prašymą perkelti jį į žemesnes pareigas buvo atsižvelgta į Klaipėdos miesto apylinkės teismo rugsėjo 4 d. nutarties motyvus, kuriais remiantis A. Šimkus buvo nušalintas nuo pareigų, tai yra įvertinta, kad A.Šimkaus perkėlimas į žemesnes pareigas neprieštarautų nušalinimo nuo pareigų tikslui - būtų užkirstas kelias naujoms nusikalstamoms veikoms padaryti ir galimam trukdymui pradėtam ikiteisminiam tyrimui.

Pranešime akcentuotina, jog A.Šimkus vykdydamas Turto ir privatizavimo skyriaus specialisto funkcijas savarankiškai nepriiminės jokių sprendimų, dirbs pagal nurodytas procedūras, užduočių vykdymo eiga bus kontroliuojama skyriaus vedėjo.

 


Šiame straipsnyje: šimkus

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių