Ar atsiris į Klaipėdą „žalioji banga“?

Manoma, kad  žaliosios bangos principas - vienas efektyviausių būdų paskirstyti transporto srautus uostamiestyje.

Klaipėdos šviesoforų statytojai patvirtino, kad šie įrenginiai gali veikti minėtu principu, bet ar to sulauksime, kol kas neaišku.

Šviesoforus Klaipėdoje įrengusios ir prie jų priežiūros ilgą laiką prisidėjusios Vokietijos įmonės atstovai antradienį susitikę su miesto meru Vytautu Grubliausku aptarė dabartinę įrenginių situaciją ir ateities perspektyvas.

V. Grubliauskas pripažino, kad „žalioji banga“ yra nors ir ne vienintelis, bet vienas efektyviausių būdų reguliuojant transporto srautus mieste.

Vokietijos įmonės atstovai patvirtino, kad gerai sureguliuoti šviesoforai gali duoti didelį efektą. Jie aiškino, kad Klaipėdai pirmiausia reikėtų įsigyti naują programinę įrangą arba suderinti esamą. Apie tai, kiek kainuotų „žaliosios bangos“ įrengimas, užsiminta nebuvo.

Tačiau, anot V.Grubliausko, konkretūs sprendimai turi būti priimami pasitarimuose, kuriuose dalyvautų savivaldybės specialistai ir dabar šviesoforus prižiūrinčios įmonės „Gatvių apšvietimas“ atstovai.

„Pirmiausia reikia atsakyti, ar „žalioji banga“ būtina miestui ir kiek tai pagelbėtų sureguliuoti srautus. Esame verti jos. Pozityviai žvelgiu į „žaliosios bangos“ atsiradimą, tačiau reikia įvertinti visus aspektus: naudą, priežiūrą, eksploatacijos kaštus, investicijas, finansavimo mechanizmus“, – tvirtino meras.


Šiame straipsnyje: Žalioji banga

NAUJAUSI KOMENTARAI

Pilietis

Pilietis portretas
Drąsos kelio sąraše Patacko Nr. 3. Kai balsuosite, būtinai reitinguokite šį drąsų vyrą, kuris parodė komunistų išperoms, kad nesitaikstys su jų iškrypėliškomis fantazijomis ir kriminaliniais šmeižtais. Su tokiais išperomis viena kalba - už pakarpos ir į stalčių. Reitinguoti reikia taip. Pirma, pažymėti partiją Drąsos kelias tam skirtame langelyje, o apačioje, kur yra penki langeliai, įrašyti skaičių 3. Už dorą, teisingą tautietį Patacką!

neatsilikim

neatsilikim portretas
seniai reikia tu zaliu bangu...

vyt

vyt portretas
vyt tuos vokiecius von, kai state naujus sviesoforus jau turejo mastyt kaip jie veiks, kai stovi vienoje gateveje. is karto turejo but sistema o ne statoma belekaip uz belekokias babkes. tada paime pinigus, dabar paims antra karta belekiek
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių