Apskritis ruošiasi perduoti statybų kontrolę

Nelegalių statybų kontrolę iš apskrities viršininko administracijos perėmus naujiems tikrintojams, baiminamasi, jog įsivyraus sumaištis.

Siekiant tam užkirsti kelią, šiandien Klaipėdos apskrities viršininko pavaduotojas Artūras Šulcas susitiko su Klaipėdos teismų ir apygardos prokuratūros vadovais aptarti situacijos.

Valstybinė statybų inspekcija teritorijų planavimo ir statybos valstybinės priežiūros funkciją perims po mėnesio - nuo sausio 1 dienos.

Apskrities viršininko administracija perduos ir dalį teisminių ginčų dėl nelegalių statybų, detaliųjų planų. Šiuo metu ji dalyvauja apie 500 bylų, kuriose yra ieškove, atsakove arba trečiuoju asmeniu.

„Laiko liko nedaug. Nenorėtume, kad sausio 2-ąją teismai ir kitos teisėtvarkos institucijos pradėtų blaškytis, nesuprasdami, kas įvyko, ir pradėtų strigti teisminiai ginčai. Siekiama, kad būtų pasiruošta tinkamai. Tos painiavos ir mūsų protuose dar yra“, - aiškino viršininko pavaduotojas.

Pasak A.Šulco, gerai, kad pagaliau statybų priežiūros ir teritorijų planavimo kontrolės reikalus perima profesionalai. Politikai neturės galimybės kištis. Bus paprastesnės ir procedūros - nebeliks tarpinės grandies, kuria buvo apskrities viršininko administracijos. Ginčus iš karto aiškintis Valstybinė statybų inspekcija.

A.Šulco teigimu, nuo sausio pagrindiniai ginčai bus sprendžiami Valstybinėje statybų inspekcijoje Vilniuje, nors jos filialas liks ir Klaipėdoje.

„Dabar žmonės ateidavo paverkti pas vietos specialistus. Tačiau nuo sausio 1 dienos vargu, ar jie galės spręsti sudėtingus klausimus“, - teigė viršininko pavaduotojas.

Valstybinės statybų inspekcijos Klaipėdos filialas kol kas liks tose pačiose patalpose - Klaipėdos viršininko administracijos pastato trečiame aukšte.


Šiame straipsnyje: nelegalios statybos

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių