Apskritis ieškos pajūrį darkančio namelio savininkų

Klaipėdos apskrities viršininkas Arūnas Burkšas, po dienraščio „Klaipėda“ publikacijos apie pajūryje veikiantį nelegalų kempingą, administracijos darbuotojams pavedė aiškintis kokiomis aplinkybėmis tarp Palangos ir Šventosios, kopose, atsirado plastikinis namelis.

„Šio statinio čia neturėtų būti. Tokio pobūdžio statinys, jei jis atlieka kažkokią valstybei reikalingą paskirtį, turėtų stovėti kariškių ar pasieniečių teritorijoje. Kopose, ant valstybės žemės,  vienareikšmiškai tokių namelių neturi būti. Reikia išsiaiškinti jo statusą. Užklausime tarnybas kam jis priklauso. Jei namelis kariškių, tai jie privalėjo jį išgabenti ir išvalyti, sutvarkyti teritoriją. Jei tai bešeimininkis turtas, jo išgabenimu turės pasirūpinti savivaldybė. Nelegali statyba turi būti nugriauta“, - aiškino A.Burkšas.

Pasak apskrities viršininko, ne tik Palangos savivaldybė, bet ir Turizmo departamentas turėtų domėtis pajūryje gausiai besikuriančiais nelegaliais kempingais.

„Vasarą važiuojant Palangos link, apstu skelbimų ir nuorodų į kempingus, tačiau ar jie realiai atitinka tą paslaugos kokybę, kurios reikėtų iš jų reikalauti?“, - kalbėjo A.Burkšas

Palangos savivaldybės architektūros ir urbanistikos skyriaus vedėjo pavaduotojas Robertas Kudzevičius pareiškė, kad šio namelio išgabenimo savivaldybė imsis tik sudariusi komisiją, kuri nuvažiavusi faktinėms aplinkybėms nustatyti, priims sprendimą dėl nugriovimo.

„Reikės nustatyti kas taip savivaliauja, teks siųsti raštą, kad sutvarkytų teritoriją ir pašalintų savavalę statybą“, -  sakė R.Kudzevičius.

„Man keista, kad tiek metų nei visuomenė, nei pareigūnai esą nežinojo apie tokius dalykus pajūryje. Kodėl mes apie tais sužinome tik dabar? Mano manymu namelis darko kraštovaizdį ir man šis objektas nesuprantamas. Gal jame dar ir lova yra? Tai kokiems slaptiems valstybiniams poreikiams tenkinti jis skirtas? Be abejo, kitą savaitę mes imsimės tyrimo“, - svarstė A.Burkšas.

 


Šiame straipsnyje: pajūris

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių