Akcija “Žvejoji – nešiukšlink“ kviečia į Rusnę

Šį šeštadienį, gegužės 15 d., Rusnėje vyks renginys visos Lietuvos žvejams. Jau ketvirtą kartą organizuojama Nemuno deltos regioninio parko švarinimo akcija - „Žvejoji - nešiukšlink! 2010".

Tai jau ketvirtus metus iš eilės organizuojama akcija sulaukusi didelio žvejų bendruomenės pritarimo. 2007 metais į šią akciją buvo pakviesti trys žūklės klubai. Iš viso kiek daugiau nei 30 žmonių. Akcija pavyko ir buvo sutarta, kad kitais metais ji bus tęsiama.

Jau kitąmet dalyvavo beveik tris kartus daugiau žmonių iš visos Lietuvos. Norinčių buvo daugiau, tačiau lėšų ir žmogiškųjų resursų trūkumas privertė apsiriboti 80 dalyvių.

Kasmet akcijoje sudalyvauja vis daugiau gamtos švarai neabejingų žmonių. Šiemet dėl sunkios ekonominės situacijos didelio žmonių antplūdžio nelaukiama, daugeliui sudėtinga iš kito Lietuvos krašto atvykti iki Rusnės, tačiau organizatoriai džiaugsis kiekvienu pagalbininku.

Po šiukšlių rinkimo akcijos vyks irgi tradicinės žvejybos varžybos, kuriose atskirose kategorijose varžysis žvejų klubai dalyvaujantys sportinės žūklės lygos varžybose, mėgėjai ir jaunimas. Visų trijų grupių nugalėtojai bus apdovanoti vertingais prizais, kuriuos įsteigė renginio rėmėjas, bendrovė „Romada“.

Renginį remia Aplinkos ministerija, aktyviai jame dalyvauja Nemuno deltos regioninio parko direkcija, "Klaipėdos regiono atliekų tvarkymo centras" ir Šilutės bendrovė„Ekoservisas“ organizuoja šiukšlių surinkimą ir išvežimą į savartyną. Akcijoje dalyvauja ir remia LLS Klaipėdos skyrius. Prie II krantinės švarinimo akcijos dalyvių baigus rinkti šiukšles lauks VSAT Vileikių užkardos lauko virtuvė su karšta kareiviška koše, o po žūklės varžybų bus muzikos ir linksmybių. Renginiui skirta speciali laida „Žvejų mūšis“ , Transliuojama sekmadieniais, 9:30 per BTV.


Registruokitės telefonu 8 675 08820; arba elektroniniu paštu: vejoji.nesiukslink@gmail.com. Renginio oganizatorius - Mindaugas Skirmontas.


Šiame straipsnyje: žvejyba

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių