Klaipėdos jubiliejui – mokinių pasirodymai ir darbai

Klaipėdos 760 metų jubiliejui savo darbus, įvairias programas paruošė ir mokiniai. Kokį miestą mato jaunimas, visi norintys galės išvysti balandžio 26-ąją.

Projektas „Salve, Klaipėda!“, kurį iniciavo visuomeninė organizacija „Muzikos svetainė“ ir Klaipėdos pedagogų šventimo ir kultūros centras, startavo praėjusių metų gruodį.

Jame buvo kviečiamos dalyvauti visos uostamiesčio ugdymo įstaigas. Buvo prašoma paruošti savo kūrybinę 20-30 min. ilgio programą, skirtą miesto jubiliejui.

Projekto organizatoriai sulaukė 28 paraiškų dalyvauti konkurse iš 25 uostamiesčio mokyklų. Kai kurios įstaigos parengė net po dvi programas.

Projekto „Salve, Klaipėda!“ sumanytoja Tatjana Filatova pasakojo, kad nuo kovo 19 iki 30 dienos kasdien įvairiose mokyklose vyko konkursinių kompozicijų peržiūros.

„Scenose atgydavo mokinių ir mokytojų sukurtos teatralizuotos pasakos, miesto istorijos su muzika, dainomis, plastikos judesiais, šokiais, poezija, dailės, fotografijos darbais, filmais“, – pasakojo T.Filatova.

Specialiai konkursui sudaryta komisija vertino moksleivių darbus. Buvo išrinkti penki laureatai. Įdomiausiomis pripažintos „Aukuro“, H.Zudermano, „Baltijos“ gimnazijų, Vydūno vidurinės mokyklos, Vaikų laisvalaikio centro programos.

Būtent balandžio 26-ąją 18 val. Klaipėdos koncertų salėje galės išvysti geriausias miesto jubiliejui sukurtas mokinių programas. Iš viso pasirodys per 100 atlikėjų.

Rūpesčių kyla su geriausiais pripažintais dailės bei skulptūros darbais, kuriuos sukūrė A.Brako dailės mokyklos mokiniai. Numatoma, kad jie bus eksponuojami šioje mokykloje. Tačiau daroma viskas, kad darbus pavyktų atvežti į Koncertų salę.

Anot T.Filatovos, jei savivaldybės Kultūros skyrius pakvies, laureatai pasirodys ir miesto jubiliejui skirtoje pagrindinėje šventėje.

Renginio globėjas miesto meras Vytautas Grubliauskas, jog tokie projektai kaip „Salve, Klaipėda!“ labai reikalingi, Anot Klai4pdos vadovo, jis turėtų tapti tradiciniu.

„Nebuvo renginio, kur Klaipėdos moksleiviai galėtų įvertinti, palyginti su kitais savo meninius sugebėjimus. Tokie iniciatyva sveikintina. Manau, kad geriausiems laureatams turėtų būti sudaryta galimybė pasirodyti didžiojoje scenoje miesto jubiliejaus metu“, – pabrėžė meras.


Šiame straipsnyje: Klaipėdos jubiliejus

NAUJAUSI KOMENTARAI

Mildai

Mildai portretas
Klaipėdos pedagogų šventimo centras :D ka jie ten svencia ???
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių