Klaipėdos gyventojai minėjo Verbų sekmadienį

Verbų sekmadienį uostamiestyje netrūko šventiškai nusiteikusių miestelėnų, kurie rankose nešėsi verbas ar kadagio šakeles.

Nespėjusieji jų įsigyti, verbą ar pavasarinių žalumynų puokštelę galėjo įsigyti šalia bažnyčios arba tiesiog gatvėje, prie autobusų sustojimo aikštelės.

Kadagio šakelę buvo galima nusipirkti už keliasdešimt centų, didesnę puokštelė atsiėjo kelis litus.

Prieš vidurdienį Klaipėdos centre, vienoje iš judrių sankryžų praeiviams rožių žeidus teikė dvi moterys.

Paskutinį sekmadienį prieš Velykas būna Verbų sekmadienis, daugelyje Europos šalių vadinamas Palmių sekmadieniu. Tai Kristaus  įžengimo į Jeruzalę prieš kančią prisiminimas.

Tikima, kad šią dieną pašventintų anksčiausiai pavasarį sprogstančių augalų šakelės žadina jomis paliestos žemės ir gyvulių vaisingumą, padeda išsaugoti sveikatą, gausina derlių.


Šiame straipsnyje: verbų sekmadienis

NAUJAUSI KOMENTARAI

andrius

andrius portretas
Tikejimas,kad zalia kadagio sakele kazka suteiks ar apsaugos nesuderinama su krikscioniska logika.Tai budinga pagonims.Velykos-tai prisikelimas-tiek gamtoj,tiek zmoniu jausmuose,sazineje,Vienas antrokelis per religijos pamoka paklause:,,Kaip tai-Jesus 3-cia diena kelesi is numirusiu...?tTaip ir paaiskinkim-be saules silumos,be sviesos-kas zydejo,mirsta,pasidengia ledu(lygiai taip pat-zmoniu jausmai-be Meiles) todel ir svenciame Velykas-kad musu sirdziu siluma istirpdytu ,,ledus",kaip kad saules spinduliai pakeicia pilka gamta i zydinti pavasari!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių