Klaipėdoje vyras nuteistas už antrą žmogžudystę

Klaipėdos apygardos teismas paskelbė nuosprendį už klaipėdiečio nužudymą Kęstučiui Korsakui, kuris neseniai nuteistas už sugyventinės žmogžudystę.

1968 metais gimęs K.Korsakas yra valdingo būdo, žiaurus ir sugebantis palaužti kitų žmonių valią. Apie tai rašoma penktadienį Klaipėdos apygardos teismo paskelbtame nuosprendyje. 2010 metų gruodžio viduryje nužudęs sugyventinę Šilutėje jis pabėgo iš policijos komisariato ir atkeliavo į Klaipėdą.

Čia labai greitai per pažįstamus benamius K.Korsakas susipažino su nuolat girtavusiu Lūžų gatvės gyventoju Piotru Prokofjevu. Šis jau porą metų gyveno vienas keturių kambarių bute. Prieš daug metų šį butą savivaldybė išnuomojo P.Prokofjevo šeimai, tada auginusiai penkis vaikus.

Vaikai užaugo, žmona nebeištvėrė sutuoktinio girtuoklysčių ir išėjo. Didžiuliame bute vienas likęs vyras parsivedę benamę, o paskui ją netrukus atėjo dar du benamiai – K.Korsakas ir Dainius Šimkus.

K.Korsakas svetimuose namuose kaipmat įvedė savo tvarką: moteris guldavo su juo, šeimininkas gaudavo barti, kad netvarko kambarių ir neparneša pageidaujamų produktų. Namuose buvo nuolat girtaujama.

Pernai birželio 7 dieną apgirtusi kompanija nukreipė agresiją į P.Prokofjevą. Vėliau K.Korsakas tikino supykęs už tai, kad gavęs 5 litus P.Prokofjevas neparnešė druskos.

Benamiai buto šeimininką sumušė. Netrukus nuo vidinio nukraujavimo 6,7 promilių girtumo vyras mirė.

Įtariamaisiais tapo abu benamiai. Teisme D.Šimkus prisiėmė kaltę sau.

K.Korsakas tikino sudavęs tik porą kartų. Tačiau tai jo nuo apkaltinamojo nuosprendžio neapsaugojo.

D.Šimkui skirta 12 metų laisvės atėmimo bausmė, o K.Korsakui – 15 metų.

Kovo 20 dieną K.Korsakas tokią pat bausmę gavo už sugyventinės nužudymą. Kai abu nuosprendžiai įsiteisės, bausmės turėtų būti subendrintos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Sakalas

Sakalas portretas
Tokius reikia pacius versti intriganta pydara.velnias ira.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių