Klaipėdoje skambės „Jazz Voices“ festivalis

Įpusėjus pavasariui uostamiestyje tradiciškai sparnus išskleis tarptautinis džiazo vokalistų festivalis „Jazz Voices“.

Vienuoliktą kartą organizuojamas renginys šio žanro muzikos gerbėjus į Klaipėdos koncertų salę pakvies ketvirtadienį ir atlikėjų pasirodymais džiugins keturias dienas.

Šiemečiame „Jazz Voices“ vokalinius sugebėjimus demonstruos 19 dalyvių iš 14 šalių.

Festivalis sulauks konkursantų iš Japonijos, Didžiosios Britanijos, Rusijos, Italijos, Suomijos, Estijos, Ukrainos, Vengrijos, Rumunijos, Lenkijos, Kroatijos, Turkijos, Latvijos bei Lietuvos. Mūsų šaliai atstovaus keturios vokalistės, kurios lapkritį buvo atrinktos nacionaliniame „Jazz Voices“ ture.

Priziniam fondui skirta 7 tūkst. eurų, iš kurių didžiojo prizo laimėtojas pelnys 2 tūkst. eurų. Kaip jau tapo įprasta, savo simpatijas galės išreikšti ir publika – šįsyk jos favoritui dovanų bus skirta gitara.

Ketvirtadienį 20 val. festivalį atidarys koncertas, kuriame pasirodys Vilniaus vokalinio džiazo ansamblis „Singaz“.

Konkursantų pirmasis išbandymas lauks pusfinalio pasirodyme penktadienį, kuris startuos 17 val. Geriausiai įvertinti vokalistai „Jazz Voices“ finale dėl laurų susirungs sekmadienį 16 val.

O šeštadienį 20 val. publika turės progą išvysti ir išgirsti praėjusių metų laureato Wojciecho Myrceko bei grupės pasirodymą.

Tradiciškai dalis festivalio programos – vėlyvo vakaro koncertai – persikels į džiazo klubą „Kurpiai“.


Šiame straipsnyje: Jazz Voices

NAUJAUSI KOMENTARAI

palanga

palanga portretas
Nejuokinkit su tokiu festivaliu, klube Ramybe vyksta tokie festivaliai kas savaite.Juokas ir tiek,Januskelis visai is didybes galvele pamete.Atvaziuok i Palanga ir paziurek.

geda

geda portretas
KURPIUOSE KIEKVIENA SAVAITGALI TIKRAS FESTIVALIS IKI paryciu. Net keistai skamba - festivalis KURPIUOSE.Butu bent koncertu salej.

Ha

Ha portretas
Puikus konkursas, pagarba Stepui....nesuprantu čia pasisakančių - ar bent buvote, ar matėte? Beje įdomu, kodėl Kongo niekad nesimato per jazzvoices? Nepatinka kolegos renginys? Man kaip klausytojai, abu džiazo renginiai - tiek Januškos, tiek Kongo yra laukiami ir reikalingi - tai 2 galimybės išgirsti puikios muzikos...bet panašu kad čia esama povandeninių srovių...kaip lietuviška...
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių