Klaipėdiečiai naujo baseino sulauks po trejų metų

Statydami naują baseiną Klaipėdoje, valdininkai tikisi pasimokyti iš lenkų klaidų. Jis turėtų atsirasti 2015 metais.   

Apsilankę prieš metus pradėjusiuose veikti skirtingo pobūdžio baseinuose klaipėdiečiai domėjosi lenkų patirtimi. Klaipėdos savivaldybės atstovai tikisi pasimokyti iš jų klaidų.

Savivaldybės atstovus domino konkurso organizavimas dėl baseino statybos, galimas projekto įgyvendinimo pabrangimas, valdymo modelis.

Nors dvejuose Lenkijos miestuose aplankyti baseinai yra skirtingi, tačiau klaipėdiečiai tikina gavę naudos.

Klaipėdos savivaldybės Investicijų ir ekonomikos departamento direktorių Ričardą Zulcą nustebino, kad lenkų baseinai iki statybos pabaigos pabrango nežymiai. Tuo tarpu Lietuvoje įvairių objektų statybų kaštai kartais išauga vos ne dvigubai.

Naujo baseino statybos Klaipėdoje atsieitų apie 40 mln litų.

Be to, viename iš lenkų baseinų 80 proc. sunaudojamos šilumos susigrąžinama, tad sutaupoma apie pusę baseinams būdingų aptarnavimo kaštų.

Klaipėdoje planuojama statyti kur kas mažesnį baseiną nei aplankytieji Lenkijoje. Jame būtų dvi zonos – viena skirta sportininkams, o kita labiau pritaikyta sveikatingumo paslaugoms bei pramogoms.

Pastarąja baseino dalimi rūpintųsi konkursą laimėjęs privatininkas.

Pasak R. Zulcos, pasidalijus išlaidas savivaldybei būtų lengviau išlaikyti pastatą. Kaip rodo Europos šalių praktika, sportininkams skirti baseinai būna dotuojami iš miesto biudžeto.

Iš sportinių rungčių pasirinktos plaukimas, povandeninis, sinchroninis plaukimai ir vandensvydis. Nuspręsta atsisakyti šuolių į vandenį, nes šiems užsiėmimams skirta įranga bei patalpų įrengimas prilygtų prabangai.

Tūkstančio žiūrovų vietų baseinas uostamiestyje būtų pritaikytas kasdieniam naudojimui ir tarptautinėms varžyboms organizuoti.

Šiemet planuojama skelbti tarptautinį baseino architektūros konkursą, o kitąmet pradėti projektavimo darbus.

Lėšos finansavimui bus gautos iš naujo ES paramos laikotarpio, kuris prasideda nuo 2014 metų.
Lenkai abu baseinus pastatė per porą metų. Tad klaipėdiečiai tikisi, kad naujas baseinas uostamiestyje pradėtų veikti apie 2015 metus.
Naujasis baseinas turėtų išdygti centrinėje miesto dalyje, netoli „Švyturio“ arenos ir degalinės. Vienu metu jame galėtų apsilankyti apie 120–200 žmonių.


Šiame straipsnyje: baseinas

NAUJAUSI KOMENTARAI

emigrant

emigrant portretas
Uz 40 milijonu galima visa Klaipeda baseinais apstatyti, klounai :)))))

vladas

vladas portretas
nelabai kur cia matosi lenku klaida ....

Baseinas

Baseinas portretas
Iškasti kūdrą ir joje maudytis nieko nekainuoja, bet statyti baseiną su šiuolaikiškomis technologijomis, kurios padeda sutaupyti ekploatacinius kaštus, yra kiek rimtesnis reikalas.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių