Žmogų nušovęs klaipėdietis nuteistas už šuns vagystę

Klasikinė meilės ir neapykantos istorija tapo varomąja jėga ne tik daugybei klasikinės literatūros siužetų, bet ir tragedijai Klaipėdoje. Mūsų mieste ne tik mylėta, neapkęsta, bet ir keršyta, o intrigų sūkuryje atsidūrė ne tik žmonės, bet ir šuo.


 

Klasikinė meilės ir neapykantos istorija tapo varomąja jėga ne tik daugybei klasikinės literatūros siužetų, bet ir tragedijai Klaipėdoje. Mūsų mieste ne tik mylėta, neapkęsta, bet ir keršyta, o intrigų sūkuryje atsidūrė ne tik žmonės, bet ir šuo.

Trečiadienį Klaipėdos miesto apylinkės teismas paskelbė sprendimą byloje, kurioje jaunas klaipėdietis Marius Jonkus pripažintas kaltu dėl šuns pagrobimo bei pinigų vagystės iš bare sėdėjusio žmogaus kišenės. Jam paskirta vienerių metų ir 9 mėnesių laisvės atėmimo bausmė. Apvogtas vyras ieškinio atsisakė, kai sužinojo, kad kaltininko laukia kur kas didesnės bėdos nei bausmė už šį nusikaltimą. Šuns šeimininku įvardintas jaunas vyras gaus 608 eurus, tai yra, jam priteisti pinigai išleisti šuniui įsigyti, penkerių metų jo šėrimą bei veterinarų paslaugas.

Kai nuosprendį paskelbusi teisėja jau ėjo iš salės, vaikinas bandė aiškinti, kad liko neišgirstas. Teisėja paaiškino, kad M.Jonkus galės pasinaudoti galimybe apskųsti sprendimą ir išėjo.

„Ką jau viskas. Kokia čia neteisybė“, – bandė protestuoti nuteistasis, bet konvojaus vyrai jį suraitė ir jėga ištempė iš teismo salės.

Taip trečiadienį baigėsi procesas, kuriame nagrinėtos tragedijos užuomazgos aplinkybės. M.Jonkus šiemet vasario 10 dieną Danės gatvėje vieno namo bute nušovė Vilmantą Dundulį ginklu, kurį šis klaipėdietis ketino jam parduoti.

Kol kas kategoriškai neatsakyta, kam M.Jonkui reikėjo ginklo: pagąsdinti mylimosios sugyventinį ar apsiginti nuo grėsmių pačiam.

Šis jaunas klaipėdietis yra atlikęs bausmę už bandymą su ginklu rankoje apiplėšti juvelyrinę parduotuvę. Iki tol jis draugavo su mergina, o grįžęs iš pataisos namų rado ją gyvenančią su kitu vyru ir auginančią vaiką.

Grįžęs iš pataisos namų M.Jonkus bendravo su šia mergina, savu jį laikė ir draugės stafordšyrų veislės šuo. Kristina dar gyveno su sugyventiniu, bet jų santykiai, panašu, jau buvo pašliję.

Pernai rugsėjo 8-osios ryte pora vedė vaiką į darželį, tuo pačiu vedžiojo šunį. Kelioms minutėms  šunį šeimininkai pririšo prie darželio tvoros. Kai grįžo, augintinio neberado.

Praeiviai matė, kad šuo pažino jį nusivedusį vaikiną. Vėliau išaiškėjo, kad tas žmogus buvo M.Jonkus.

Vėliau teisme jis ir su sugyventiniu nebegyvenanti ir atvirai švelnius jausmus M.Jonkui demonstruojanti Kristina tikino, kad šuo priklausė jai, tai jos prašymu M.Jonkus nusivedė augintinį. Dėl to jokių pretenzijų mergina savo draugui neturinti.

Tačiau teismas patikėjo nukentėjusiuoju pripažintu buvusiu Kristinos sugyventiniu bei jo giminaičiais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ziaurumelis

Ziaurumelis portretas
Kaip tokie debilai dar vaiksto ant zemes? Ejo pirkti ginklo be pinigu kaip artimiems reikejo jaustis gyvulys baisu tikiuos teismas nuspres teisingai kad tokie negali buti viesumoi niekada fu issifimelis is veido matosi

nuomonė

nuomonė portretas
va čia tai bent siurprizas: - užmušei žmogų - nuteisė už šunį. Kurion pusėn krypsta teisingumas? Gal ruošiamasi uždaryt kalėjimus, nes už gyvulių nudaigojimą nesodinama, o žmonių gyvybės lietuvoj jau prilyginamos "gyvulių"?

Senelis

Senelis portretas
Kaip galejo nuzudytasis asmuo paduoti ginkla su soviniais apkaboje nepazistamam asmeniui,nors ir atejusiam jo isigyti? Nepaaskinamas neatsargumas, kuris kainavo gyvybe.Kaip nuspres teismas?
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių