Įtariamas advokatas teismo lauks namuose (atnaujinta)

Teismas skyrė kardomąją priemonę sulaikytam žinomam uostamiesčio advokatui Aivarui Surbliui. Jo atžvilgiu buvo prašoma taikyti vadinamąją intensyviąją priežiūrą, tai yra vyras mažiausiai mėnesį turėtų dėvėti apykoję.

Svarstė, ar suimti

Klaipėdos apylinkės teismas šį klausimą nagrinėjo ketvirtadienį po pietų.

Į teismo salę atvesdintas sulaikytas advokatas A.Surblys atrodė išvargęs ir išbalęs. Vyras su žurnalistais nesikalbėjo, tik tarstelėjo, jog yra nekaltas, aiškino tapęs aplinkybių auka.

Redakcijos duomenimis, advokatas kol kas parodymų nedavė, nors posėdžio metu, skiriant sankciją, pabrėžė, jog su teisėsauga bendradarbiavo, kratos metu pateikė visus dokumentus ir tenkino pareigūnų prašymus.

Advokatas teismo prašė neskirti griežtos sankcijos.

Sulaikytąjį advokatą gina du gynėjai.

Tyrimą kontroliuojantis Klaipėdos apygardos prokuroras Aivaras Velutis iš karto dar nežinojo, ar tikrai būtina prašyti arešto.

"Juk yra ir kitokių formų – namų areštas arba apykojė. Reikia įvertinti geras tai žmogus ar blogas, patikimas, ar ne. Argumentuoti reikia", – ketvirtadienį priešpiet juokavo prokuroras.

A.Surblys su dar vienu įtariamuoju buvo sulaikyti trečiadienio rytą. Jiems pareikšti įtarimai dėl esą rengimosi pasikėsinti į pareigūnus – uostamiesčio policijos padalinio vadovą ir prokurorą,

"Įtarimai pareikšti dėl neteisėto informacijos apie privatų asmens gyvenimą rinkimą, taip pat vienu atveju – dėl organizavimo sunkiai sutrikdyti dviejų žmonių sveikatą, kitu atveju – dėl dalyvavimo šioje veikloje", – tikino prokuroras A.Velutis.

Pasak teisėsaugos, pareigūnai buvo sekami siekiant sutrikdyti jų sveikatą – užpulti ir sužaloti fiziškai.

"Žmonės galvojo, kad problemas reikia spręsti taip. Mes tai siejame su pareigūnų profesine veikla, su jų veiksmais tam tikruose ikiteisminiuose tyrimuose, kuriuose advokatas galėjo turėti interesų", – sakė bylos tyrimą kontroliuojantis prokuroras.

Įžvelgia kerštą

Sulaikytas A.Surblys advokatu dirba apie du dešimtmečius, prieš tai vyras dirbo prokuroru.

Šis faktas labiausiai stebina jo kolegas.

"Negali būti, kad buvęs prokuroras organizuotų susidorojimą su prokuroru. Nesuvokiama tai. Ypač į jo reikalus nelindau, bet žinau, kad turėjo jis vieną kitą bylą su dideliais Klaipėdos policijos "šulais". Jie liko nukentėję per jį. Gal dėl to tai? Gal sąskaitų ir policija turėjo? Kažkokių reikalų ten buvo. O gal tokiu būdu paspausti norėta? Man atrodo, kad viskas čia gerokai perspausta", – aiškino A.Surblio kolega.

Advokatas prisiminė, jog A.Surblys gynė asmenis, turėjusių reikalų su narkotikų verslu.

"Jis specializavosi baudžiamosiose bylose, juk buvęs prokuroras", – prisiminė advokatas.

A.Surblys pastaruoju metu viešai buvo minimas tik Nerijaus Antanavičiaus, kuris yra atlikėjos Vilijos Pilibaitytės-Mios vyras ir kauniečio Artūro Venslausko byloje.

Kitas žinomas uostamiesčio advokatas tikino, jog su šiuo advokatu jam dirbti nesisekė ir jų keliai išsiskyrė.

"Anuomet jis buvo pamėgęs svaigalus. Mūsų keliai išsiskyrė piktuoju", – nedaugžodžiavo advokatas.

Įkliuvo ir vykdytojas

Kartu su A.Surbliu sulaikytas policijai žinomas praeityje teistas asmuo. Šis niekur nedirbantis vyras taip pat nepripažįsta kaltės.

"Jis būtų kaip ir vykdytojas visoje šioje istorijoje. Situacija sudėtingesnė, tai buvo labiau advokato interesai", – pastebėjo prokuroras A.Velutis.

Labai rimtai situaciją įvertino Policijos generalinis komisaras Linas Pernavas.

"Buvo gauta duomenų, kad keli asmenys rinko informaciją apie policijos pareigūną ir prokurorą ir rengėsi sutrikdyti jų sveikatą. Policija į tokią informaciją reagavo labai rimtai, buvo pradėti proaktyvūs veiksmai, nustatyti įtariami asmenys, surinkti papildomi duomenys, perspėtas policijos pareigūnas, prokuroras, pasirūpinta jų apsauga", – sakė L.Pernavas.

Sulaikymo operacijoje dalyvavo departamento Imuniteto valdybos ir Klaipėdos apskrities policijos komisariato Imuniteto valdybos pareigūnai, Specialiųjų tyrimų tarnybos Klaipėdos valdybos pareigūnai, Lietuvos policijos antiteroristinių operacijų rinktinės "Aras" kovotojai.

Teisėsaugininkai mano, kad inkriminuojamoje nusikalstamoje veikoje galėjo dalyvauti ir daugiau asmenų.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nukentėjęs

Nukentėjęs  portretas
Kodėl straipsnyje nėra įtariamojo radona striuke, NERIJAUS TAMULEVIČIAUS, pavardės? Kas nukentejote nuo šito asmens, atsiliepkite.

Gintaras Jonas.Surblys Gumianovas

Gintaras Jonas.Surblys Gumianovas portretas
Tai labai,geras ir profesonalas savo srities specelistas.Beto labai daug zmoniu yra kur padejo,Tuo tarpu ir man, as pazistu si zmogu.Taip kiekvienam geras nebusi, bet Kodel neraso apie pareigunus,prokurorus kokiam jie klanui priklauso?As labai gerai pazystu teisesauga ypac Klaipedos dar nuo Gaidjurgio laiku kokeis metodais, dirbo mentai, prokurorai, kiek nekaltu dusiu suzalojo, sulauze, zmonems gyvenimus, ir cia tik gelytes gelyne.As uz teisybe, bet ne prokuroru, o Dievo!Neteisk ir nebusi teisemas.Kuris be nuodemes, lai meta i mane akmeni!.Niekas is nieko nenutinka reiskes toks ir komisaras su prokuroru kad kaska domina yra zmoniskumas kada jis nepezenktas, ramei miegi, vaikstai, ir gyveni!Pats ramei

storas

storas portretas
zenonui Priekuliskiui- tu zmogau absurda kalbi , advokatas siurblys tvarius dar tas..ir gina padlas kurie stumdo narkotikus...jei nezinai nieko tai sudo nemalk...tokias isgamas tik kalejime pudyti
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių