Žako pasibeldė į langą Vilniuje

Socialiniuose tinklalapiuose pasklidusi žinia apie į vienos draudimo bendrovės būstinės sostinėje langą pasibeldusią kalbančią papūgą buvo itin džiugi uostamiesčio gyvūnėlių parduotuvės darbuotojoms.

Socialiniuose tinklalapiuose pasklidusi žinia apie į vienos draudimo bendrovės būstinės sostinėje langą pasibeldusią kalbančią papūgą buvo itin džiugi uostamiesčio gyvūnėlių parduotuvės darbuotojoms.

Manė, kad už lango – balandis

Nemažai naujienų sužinantys iš socialinių tinklalapių žmonės vakar paskaitė žinią apie tai, kad pirmadienį iš ryto į vilnietės Linos Jakučionienės kabineto langą įnirtingai beldė paukštis.

Pradžioje moteris pamanė, kad tai balandis, ir nelabai kreipė į jį dėmesio. Tačiau atidžiau pažiūrėjusi ji suprato, kad tai papūga žako.

Jaukus paukštis buvo sušalęs ir alkanas. Pradžioje papūga buvo susigūžusi, bet netrukus atkuto ir vis kartojo: "Noriu! Duok!"

L.Jakučionienė pasakojo, kad vakar ji sulaukė ne vieno skambučio. Žmonės klausinėjo, ar priklydęs paukštis turi kokių nors ypatingų žymių: spuogelių, žiedų. Jie tikėjosi, kad taip pavyks atpažinti savo augintinį.

Tačiau nieko ypatingo apie papūgą moteris pasakyti negalėjo, paukštis neturi jokio požymio, kuris galėtų šeimininkams padėti jį atpažinti.

Žinia nudžiugino pardavėjas

Nuo ryto į Klaipėdoje esantį prekybos centrą "Banginis" užsukantys nuolatiniai lankytojai kalbina čia veikiančios parduotuvės "Kika" darbuotojas. Ne vienas pasakojo apie Vilniuje draudimo kompanijoje nuo pirmadienio laikomą papūgą.

Ši žinia gyvūnėlių pardavėjas sudomino todėl, kad šiemet vasario 23 d. iš narvo nežinomi asmenys pavogė būtent tokią kalbančią papūgą.

Tomuku vadintą Žako parduotuvės darbuotojos buvo įvertinusios 7 tūkst. litų.

Šis paukštis buvo labai mylimas ne tik lankytojų, bet ir pardavėjų, nes mėgo bendrauti, mokėjo nemažai frazių.
Dažną pirkėją jis nustebindavo žmogaus balsu pasakydamas: "Laba diena", "Pupa", idealiai mėgdžiodamas katės kniaukimą ar trankomų durų garsą.

Paukštis buvo išperintas inkubatoriuje, labai jaukus ir nesiverždavo iš narvo. Pardavėja Rasa teigė neturinti galimybės darbo vietoje naudotis internetu, tad žadėjo su L.Jakučioniene susisiekti vakare.

Pareigūnai sustabdė tyrimą

"Nežinau, ar galėtume pažinti savo papūgą, mūsiškė turėjo žiedą, bet vagims galėjo šauti į galvą jį nuimti. Paprastai toks paukštis labai greitai išmoksta naujų žodžių, tad nieko nuostabaus, kad ji kartoja žodžius, kuriuos galėjo girdėti keletą pastarųjų mėnesių. Jeigu tai iš mūsų parduotuvės pavogtas paukštis, neįsivaizduoju, ar jis pažintų kažkurią mūsų", – vakar kalbėjo pardavėja.

Galbūt pokalbio metu su papūgą dabar globojančia moterimi pavyks išsiaiškinti bent kokią detalę.
Tuo metu vagystės faktas nebetiriamas. Mat apklausę parduotuvės darbuotojas, pareigūnai daugiau nerado jokių užuominų apie dingusį paukštį.

Parduotuvės vaizdo kamerų įrašai nepadėjo nustatyti įtariamųjų. Todėl tyrimas buvo sustabdytas jų nenustačius.
Vakar pareigūnai nežinojo, kokiu būdu išsiaiškinti, ar vilnietės globojama žako yra pavogta iš parduotuvės Klaipėdoje.

Prieš dešimtmetį Klaipėdoje taip pat buvo pavogta didelė papūga, tąkart paukštis buvo surastas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių