Vyras pasinaudojęs svetimais dokumentais ėmė paskolas

  • Teksto dydis:

Teismui perduota byla, kurioje trisdešimtmetis kretingiškis bus teisiamas už tai, kad pasinaudojo neįgalaus žmogaus dokumentais bei pasiėmė jo vardu paskolas.

Klaipėdos prokuratūra pranešė, kad vyras, pasinaudojęs savo merginos neįgaliu broliu, slapta paėmė jo asmens tapatybės kortelę, kuria pasinaudojo sukurdamas paskyrą interneto svetainėje, suteikiančioje galimybę atlikti mokėjimus bei siųsti ir gauti pinigus internetu. Neteisėtai pasinaudojęs svetimais duomenimis, kaltinamasis taip pat ne vienoje interneto svetainėje, suteikiančioje paskolas, susikūrė paskyras ir teikė paraiškas kreditams gauti.

Gavęs kiek daugiau nei 800 eurų, pinigus įvairiomis sumomis pervesdavo į skirtingų asmenų sąskaitas, kaip pats teigė, norėdamas grąžinti jam anksčiau paskolintus pinigus. Dalį pinigų – 545 eurus per du kartus pervedė į draugo sąskaitą, o šis juos išgryninęs, atidavė kaltinamajam. Dalį pinigų kretingiškis pervedė į Pravieniškių pataisos namų – atvirosios kolonijos sąskaitą. Kaip pats, teigė, pinigai į šią sąskaitą keliavo kitiems nuteistiesiems.

Kaltinamasis už panašaus pobūdžio nusikaltimus teistas ir anksčiau. Pirmąkart 2016 m. gegužę, antrąkart – pernai metų lapkritį. Abu kartus vyrui skirta laisvės atėmimo bausmė jos vykdymą atidedant.

Byla su kaltinamuoju aktu vasario 15 dieną perduota Plungės apylinkės teismui. Ją nagrinės Kretingos rūmai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

nuomonėlė

nuomonėlė portretas
Pas mus neapsaugoti asmens duomenys.Daugelis ryšių imonių telefonu vykdo akcijas- teikia gerus pasiūlymus ir prašo asmens tapatybės kortelės ir kitų duomenų sutarčiai sudaryti, gal yra ir kitų kas prašo legaliai asmens duomenų, bet kas gali užtikrinti čia duomenų apsaugą??? Kas tikrina kur kiekvienas asmens kodas ar kiti duomenys randasi, kas prieiti gali prie jų , perduoti kitiems, Kažkaip atrodo visos sąlygos sudarytos įvairiems žulikams...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių