Vilkikas partrenkė ir mirtinai sužalojo vyrą

Savaitgalio išvakarėse pajūryje neišvengta skaudžių nelaimių. Klaipėdos rajone partrenktas ir mirtinai sužalotas vyras.

Nelaimė įvyko penktadienį apie 20 val. kelio Klaipėda–Jokūbavas devintame kilometre, Plikių kaimo ribose. 50 metų vyras ėjo važiuojamąja dalimi, kai jį partrenkė vilkikas „DAF FTG XF95.480“.

52 metų vairuotojas nepastebėjo pėsčiojo – buvo tamsu, o šis nebuvo prisisegęs jokių atšvaitų.

Kiekvienais metais Lietuvoje užregistruojama daugiau nei 2 tūkst. eismo įvykių, į kuriuos patenka pėstieji. Per metus vidutiniškai žūsta 240 pėsčiųjų, daugiau nei pusė jų – tamsiu paros metu.

Dažniausiai jie neturi prie rūbų prisisegę atšvaitų, nesineša žibintų ar kito šviesą atspindinčio daikto. Tad tampa sunkiau pastebimi transporto priemonių vairuotojų.

Pėsčiuosius, kurie yra prisisegę atšvaitą ar nešasi žibintą, vairuotojas tamsiuoju paros gali pastebėti iš maždaug penkis kartus didesnio atstumo nei tuos, kurie neturi šių priemonių.

Specialistų teigimu, to pakanka, kad vairuotojas  sulėtintų automobilio greitį ir  saugiai prasilenktų su pėsčiuoju, o, esant būtinumui, sustotų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

pritariu violetai

pritariu violetai portretas
Ne visi turi ribotuvus ir ne visi su šaibom ar kotelem vaziuoja. Automobilyje naudoju cruise control. vaziuoju ekonomiskai 95km/h, kai kurios furos kaip pro stovinti ir dar mikrsi neva eisma stabdau arba prisiveja ir samoningai ant siknos seda baugindami..:/

to Violetai

to Violetai portretas
Ponia Violeta susitvarkykyte spidometra, nes jis pas jus gal myliomis rodo. Negali furos vaziuoti greiciau nei 90, maksimum 92 km\h Masinose stovi greicio ribotuvai ir vaziuojant greiciau stabdo varikli. nereikia nusisneketi.

Ss

Ss portretas
Tokius vilkiku vairuotojus reiketu gerai pamokyti nes lekia per gyvenviete nesvietisku greiciu ir dar salia turi prigerusiu pakeleiviu kurie blasko vairuotoja.O jeigu darbdavei yra debilai tei reikia juos pakreipti pas psihologus!!!!! Isidemekit i vilkiku vairuotojus
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių