Vietoj masažo paslaugų – seksas

Klaipėdoje prostitutės toliau sėkmingai pelnosi iš savo kūno. Internete ir vietos spaudoje apstu skelbimų, kai nusipirkti moterį tėra kelių minučių derybų reikalas. Tuo metu pareigūnai skėsčioja rankomis, esą privačios įmonės pačios sprendžia, kokio pobūdžio skelbimus viešinti.

Skelbimai niekur nedingo

Net ir po demaskuojančių straipsnių apie prostituciją pareigūnams niekaip nesiseka sutramdyti atvirai kūną interneto skelbimuose siūlančių naktinių plaštakių.

Jokios baudos šių moterų nuo nelegalaus verslo neatgraso. Sekso paslaugas teikia ir vos pilnametystės sulaukusios merginos, ir 50-metės.

Anksčiau kalbintas Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininkas Alfonsas Motuzas pripažino, jog ši verslo šaka uostamiestyje klesti dėl jos pelningumo, o taikoma atsakomybė nėra tokia didelė, kad atgrasintų moteris nuo seksualinių paslaugų teikimo.

Panašu, kad situacija nė kiek nepasikeitė. Praėjus mėnesiui po "Klaipėdos" publikacijos apie atvirai siūlomas plaštakių paslaugas, seksą už pinigus siūlančių moterų skelbimai iš viešosios erdvės niekur nedingo.

Moterys Klaipėdoje dirba toliau.

Vyresnės – pigesnės

Klientu apsimetusiam žurnalistui paskambinėjus viename laikraštyje nurodytais numeriais pavyko greitai suderinti susitikimą su keliomis prostitutėmis.

Klaipėdietės teigia ieškančios bet kokio darbo, tačiau valytojos ar pardavėjos pareigų kratosi.

Naktinės plaštakės žodžių į vatą nevynioja ir iškart pasisako, kuo užsiima.

Viename skelbimų rašoma, jog simpatiška trisdešimtmetė ieško darbo, gali masažuoti. Pasiteiravus, kokį konkrečiai masažą moteris atlieka, rusakalbė net pyktelėjo.

"Kažin kokį. Erotinį masažą su laiminga pabaiga. Jei domina, atvažiuok rytoj iš ryto pas mane į Žvejybos uostą. Laiką galima derinti. Ar tinka?" – greitakalbe perklausia pašnekovė

Valanda jos paslaugų kainuoja 40, o pusė – 20 eurų. Derėtis moteris nebuvo linkusi.

Pelnosi ir kur kas vyresnės klaipėdietės. "Tvarkinga miela virš 50-ies metų moteris ieško papildomo darbo", – rašoma viename iš skelbimų.

Paskambinus nurodytu telefono numeriu paaiškėjo, kad seksas su brandžia moterimi pigesnis.

Kadangi pašnekovė sunkiai supranta lietuviškai, paliepia kalbėti lėčiau ir nerišliai paaiškina, kad atlieka viso kūno erotinius masažus už 20 eurų.

Dar viena, save jauna ir simpatiška apibūdinanti 35-erių moteris laikraščio skelbimų puslapyje taip pat ieško bet kokio darbo. Pažymima, kad gali masažuoti.

Matyt, jau pratusi prie gausybės skambučių ji lakoniškai nukerta.

"Teiraujatės ir teiraujatės. Aišku, kad intymus masažas, koks gi dar?" – stebėjosi keistu klausimu.

Prostitutė dirba Laukininkų gatvėje ir pakviečia atvykti pas save į namus. Už valandą ima 45, už pusvalandį – 30 eurų.

Panorėjus galima nusipirkti ir kelias moteris iš karto.

Reikalauja ir depozito

Panašių skelbimų pilni kai kurie laikraščiai, interneto portalai, televizijos laidos.

Pokalbiai su merginomis šokiruoja. Pasigirdęs jaunas balsas paaiškino, kad vienkartinių paslaugų neteikia, o ieško ilgalaikio kliento. Tokio, kuris užtikrintų nuolatines pajamas pragyvenimui ir pramogoms.

Pašnekovė nedetalizuoja, tačiau iškart įspėja, kad būsimam rėmėjui už gerą seksą tektų susimokėti kelis mėnesius į priekį: "Čia taip, kaip nuomojantis butą, yra privalomas depozitas. Kitaip niekaip nesusitarsime", – patikina ji.

Įsikalbėjus tampa aišku, kad mergina nėra vietinė, o atvykusi iš užmiesčio ir nori kuo greičiau įsitvirtinti Klaipėdoje. Ji atskleidė šiuo metu turinti daug piniginių įsipareigojimų – studijuoja, moka paskolą ir dar stengiasi padėti tėvams.

Todėl pati viena nepajėgia pakelti staiga užvirtusios finansinės naštos.

Pašnekovė paaiškino, kad klientas už būsimas paslaugas privalo susimokėti pradinę įmoką – mažiausiai 300 eurų. Esą tai bendro sutarimo klausimas.

Kai kurios klaipėdietės net asmeniškai sulaukia siūlymų padirbėti pelningo verslo srityje. Viename uostamiesčio naktiniame klube daug metų dirbanti išvaizdi mergina atskleidė, kad ne kartą buvo viliojama nemenkomis sumomis. Vieni vyrai siūlė už naktį, kiti tiesiai šviesiai – prostitutės duoną.

"Klube mes turime atrodyti seksualiai, nors toli gražu nesame palaidos merginos. Tiesiog toks darbas. Būtina aptempta palaidinė su gilia iškirpte, sijonas, o dar geriau – prigludusios odinės kelnės. Gal dėl to klientams kyla įvairių minčių. Pavyzdžiui, prieina ir tiesiai šviesiai paklausia: "Už kiek?" Bandau mandagiai atsisakyti, bet būna ir tokių, kurie įkyriai kiša, jų teigimu, pelningą ir patogų darbą. Blogiausia, kad tokių diedų apsaugininkai negali išprašyti lauk, nes jie yra mūsų nuolatiniai klientai. Klube šie tipai palieka daugiausia pinigų. Tad tenka taikytis. Klubo šokėjų situacija dar keblesnė", – atviravo devyniolikmetė.

"Yra poreikis, yra ir pasiūla"

Kone daugiausia prostitucijos taškų yra pietinėje miesto dalyje, kur blogesnė kriminogeninė padėtis.

Savo gyvenamosios vietos naktinės plaštakės neslepia. Jas galima rasti Naujakiemio, Mokyklos, Laukininkų gatvėse bei vadinamajame Žvejybos uosto rajone.

Teikiamų paslaugų pobūdis verčia raudonuoti net visko mačiusiuosius. Nuo lytinių organų stimuliacijos iki "auksinio lietaus".

Internete besiskelbiančių moterų įkainiai, priklausomai nuo kliento norų ir trukmės, įvairuoja nuo 30 iki 65 ir daugiau eurų. Yra ir pigesnių, kurios ima nuo 20 iki 45 eurų už valandą.

Moterys klientus tenkina privačiuose butuose, kai kurios dirba pačios sau, kitos – suteneriams. Šie pasiima pusę gauto pelno.

Paradoksalu, tačiau intymių skelbimų dėjimas viešojoje erdvėje nėra nusikaltimas, tačiau vykdyti reklamuojamą veiklą – draudžiama.

Klaipėdos apygardos prokuratūros vyriausiojo prokuroro pavaduotojo Vytauto Jurkevičiaus žodžiais, tai – spaudos laisvė. Esą tokie skelbimai egzistuoja 15 ir daugiau metų. Jei susimoki, pranešimo turinys tampa nesvarbus.

"Reikia turėti omenyje, kad laikraštis priklauso privačiai įmonei ar bendrovei, kuriai tai yra reklamos davėjai. Nors po ja ir slypi prostitucijos apraiškos. Mes negalime liepti nebespausdinti informacijos apie masažistes. Negi manote, kad mūsų klausys? Jeigu būtų kurstoma nesantaika, rasizmas, tai dar būtų galima imtis veiksmų. O dabar, galima sakyti, viešinantys tokius skelbimus tampa netiesioginiais prostitucijos bendrininkais. Yra poreikis, yra ir pasiūla", – nukirto pašnekovas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Algis

Algis portretas
Masazas

Prie Smetonos neteko

Prie Smetonos neteko portretas
gyventi, dar negimęs buvau o va prie sovietų - jau mačiau prostitutes prie ryporto mariakų belaaukiančias....taip, kad tradicijos senos ir gajos....

Aš manau, kad

Aš manau, kad portretas
seksas ir yra masažas....
VISI KOMENTARAI 18

Galerijos

Daugiau straipsnių