Vietoj pagalbos – policininkų pajuoka

Apie vagystę pranešti policijai nėra taip paprasta, kaip gali atrodyti iš pirmo žvilgsnio. Telefono netekusi ir lombarde jį pati suradusi Klaipėdoje gyvenanti bulgarė du kartus mynė policijos komisariato slenkstį, bet nesugebėjo įrodyti, kad tapo nusikaltimo auka.

Apie vagystę pranešti policijai nėra taip paprasta, kaip gali atrodyti iš pirmo žvilgsnio. Telefono netekusi ir lombarde jį pati suradusi Klaipėdoje gyvenanti bulgarė du kartus mynė policijos komisariato slenkstį, bet nesugebėjo įrodyti, kad tapo nusikaltimo auka.

Siūlė paieškoti lombarde

Bulgarė Jelena jau keleri metai gyvena ir dirba Klaipėdoje.
Vieną liepos vidurio šeštadienį moteris su suaugusiu sūnumi ir keliais draugais sėdėjo ant suoliuko pėsčiųjų alėjoje netoli buvusio "Vaikų pasaulio".

Šalimais panašiai poilsiavo daugiau žmonių: vaikai žaidė smėlio dėžėje, jauni žmonės džiaugėsi šuniuku, greta sėdinėjo būrelis jaunų vyrų ir merginų.
Moteris pakalbėjo telefonu ir pasidėjo jį šalia ant suoliuko.
Praėjo dar šiek tiek laiko, kai Jelena apsižiūrėjo, kad nebeturi telefono. Visa draugija pradėjo dairytis, kur galėjo dingti išmanusis telefonas, apieškojo žolyną šalia suolo, dairėsi aplink.

Netoliese buvusi jaunų vyrų kompanija pastebėjo svetimšalių sumišimą. Kažkuris paklausė, kas atsitiko.
Išgirdę, kad dingo telefonas, jie pradėjo svarstyti, ar galėjo daiktą nugvelbti jų pažįstama panelė. Tada bulgarai prisiminė, kaip kažkokia mergina, visai neseniai buvusi šalia, staiga atsistojo ir nubėgo.

Vaikinai paminėjo savo pažįstamos vardą ir patarė paieškoti telefono lombarde.

Patarė telefoną išsipirkti

Kitą dieną Jelena nuėjo į arčiausiai esantį lombardą.
Ten dirbantis jaunuolis pavartė bulgarės atsineštus telefono įsigijimą liudijančius dokumentus ir nuėjo pažiūrėti užstatytų daiktų. Netrukus jis grįžo ir patvirtino, kad toks telefonas yra, bet jo atiduoti negalįs, nes daiktas esąs užstatytas.

"Jis man pasakė, kad galėsiu sumokėti 85 litus ir jį paimti, bet tik po rugpjūčio 12 dienos, nes tokios esančios taisyklės", – pasakojo svetimšalė.

Įsitikinusi, kad jos daiktas tikrai atsidūrė lombarde, moteris nuėjo tiesiai į 2-ąjį policijos komisariatą, kuris yra Žardės prekybos centro teritorijoje.

Laužyta rusų kalba Jelena aiškino, kas atsitiko, ir tikino žinanti, kur yra iš jos pagrobtas daiktas.

"Jie manęs pasiklausė ir pareiškė, kad čia – ne vagystė. Patarė eiti į lombardą ir sumokėti reikalaujamus pinigus. Bandžiau ginčytis, klausiau: jeigu kas nors man miegant iš po manęs ištrauktų paklodę ir pabėgtų su ja, jie taip pat sakytų, kad tai nėra vagystė. Policininkai juokėsi, bet pareiškimo nepriėmė, vis įtikinėjo, kad nusikaltimo nebuvo", – prisiminė moteris.

Dukart liko be pagalbos

Neliko kitos išeities, kaip laukti rugpjūčio 12-osios ir bandyti 1,3 tūkst. litų prieš porą metų kainavusį telefoną išsipirkti už reikalaujamą sumą.

Tačiau ir rugpjūčio viduryje ji negalėjo to padaryti. Lombarde moteris rado kitus darbuotojus, šie, kaip sugebėjo, paaiškino, kad rusų kalbos nesupranta, ir telefono išsipirkti neleido.

Jelena nusprendė dar kartą apsilankyti policijoje. Moteris turėjo vilties, kad dirbs kiti pareigūnai ir jai pavyks su jais susikalbėti.

Tačiau situacija pasikartojo, pareigūnai šypsojosi ir tikino – nusikaltimo nebuvo, policijai nėra pagrindo įsikišti.

"Bet kaip taip gali būti? Mano daiktas guli prie manęs, kažkokia mergina jį pagrobia ir nuneša į lombardą, ir tai nėra vagystė. Kažko aš nesuprantu. Gal pareigūnai mato, kad esu užsienietė, todėl taip atsainiai reaguoja į mano prašymą? Mano supratimu, čia ir darbo jokio nėra. Juk aš turiu telefono įsigijimo dokumentus, o tas asmuo, kuris jį užstatė, negali įrodyti, kad tai jo daiktas. Tereikia nueiti kelis šimtus metrų iki lombardo ir patikrinti", – guodėsi bulgarė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

skaitytojas

skaitytojas portretas
Musu saunioji MILICIJA

ramass

ramass portretas
Vadinkime viska savais vazdais Policija- ispampusiu tinginiu kontora Lombardas - vogtu daiktu supirktuve Kai pirmos kontoros didziapilviams praklizmuos subines , o supirktuves uzdraus , bus tvarkingiau visoje salyje.

pastebėjimas

pastebėjimas portretas
gerai, kad nors laišku atsakė... aš neseniai atsikėliau gyventi į Klaipėdą iš Vilniaus ir esu pašiurpusi, kaip dirba valstybinės organizacijos. Nei policija, nei savivaldybė neatsako į laiškus. Vilniuje tokių dalykų nepasitaikė. Atlyginimai už darbą vienodi, bet mentalitetas skiriasi. Liūdna
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių