Vietoj belangės – BMW raktai

Šeštadienio rytą nutikusi avarija nebūtų tokia pikantiška, jei ne pagrindinis jos herojus – uostamiestyje žiauriu nusikaltimu pagarsėjęs 18-metis Deividas Sadovskis. Jo vairuojamas BMW taip tėškėsi į kitą automobilį, kad mašinoje buvę keleiviai galvomis išdaužė šoninius salono langus.


 

Šeštadienio rytą nutikusi avarija nebūtų tokia pikantiška, jei ne pagrindinis jos herojus – uostamiestyje žiauriu nusikaltimu pagarsėjęs 18-metis Deividas Sadovskis. Jo vairuojamas BMW taip tėškėsi į kitą automobilį, kad mašinoje buvę keleiviai galvomis išdaužė šoninius salono langus.

Lūžo kaulai

Avarija nutiko ant Mokyklos gatvės viaduko.

Veikiausiai BMW į įkalnę važiavo didoku greičiu, automobilį ėmė mėtyti ir jis išlėkė į priešpriešinio eismo juostą.

Tuo metu stoties link važiavo "Nissan Almera", tad BMW rėžėsi į jį.

Paaiškėjo, kad pastarąją mašiną vairavo D.Sadovskis, kuriam nustatytas 0,85 promilės girtumas. Vyras niekada ir neturėjo vairuotojo pažymėjimo.

Policija dėl avarijos pradėjo ikiteisminį tyrimą, nes iš ligoninės buvo gautas pranešimas, kad eismo įvykyje nukentėjo "Nissan Almera" vairuotojas. 57-erių vyrui sulaužytas krūtinkaulis.

Mėgaujasi laisve

D.Sadovskis yra nuteistas pusšeštų metų laisvės atėmimo, tačiau vyras kažkodėl mėgaujasi laisve.

Teismo nuosprendį kraupioje kredito įstaigų plėšimo ir žudynių planavimo byloje šis veikėjas išklausė pernai gruodžio viduryje.

Pilnametystės nesulaukęs jaunuolis susirado skelbimų portaluose ginklų pardavėjus ir įsigijo dujinį pistoletą, mažo kalibro šoviniais šaudantį ginklą bei elektrošoko įrenginį.

Be to, išsinuomojo mikroautobusą, kuris turėjo tapti viena pagrindinių priemonių nusikaltimams vykdyti.

Šis veikėjas jau turėjo žinių apie kredito unijas ir suprato, kad tai nesunkiai įveikiamas taikinys, kurio seifuose gali būti ir šimtai tūkstančių litų.

Pernai birželį grupuotės organizatorius sukurpė planą apvogti Telšiuose veikiančią kredito uniją.

Aukoms – ta pati duobė

Tačiau gaujos planas neišdegė dėl vieno jos nario silpnybės. Už bailumą gaujos bendrai buvo nusprendę jį nužudyti, kaip ir pagrindinį taikinį – unijos darbuotoją, kurią buvo planuota pagrobti.

Abi aukas buvo sumanyta palaidoti toje pačioje duobėje, kurią gaujos nariai iš anksto iškasė miške.

Šis planas žlugo, veikėjai papuolė į policijos rankas.

D.Sadovskis yra žinomas ir dėl kitų nusikaltimų. Per tris kartus iš močiutės sąskaitos su bendrininku jis išgrynino 6 tūkst. litų. Anūkas už šiuos pinigus nusipirko mašiną.

D.Sadovskis minimas ir kitame apiplėšime. Iš Lietuvininkų aikštėje esančios kredito unijos 2014 m. paaugliai pagrobė 90 tūkst. litų.

Už šiuos pinigus jie pirko mašinas, motociklus, dviratį, įsigijo mobiliojo ryšio telefonų, kompiuterių, laikrodžių, pramogavo pirtyse, gyveno išsinuomotuose butuose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

to astai

to astai portretas
SENSACIJA SENSACIJA SENSACIJA..tėškėsi į kitą automobilį, kad mašinoje buvę keleiviai galvomis išdaužė šoninius salono langus...ar skaitai ka rasai atstove is purvasklaidos?

Kaunas

Kaunas portretas
Aišku,čia jokios korupcijos.Apie demokratija-vieni pliusai,nusikaltėliai irgi žmonės.O tai kas tuomet normalus,pareigingi zmones?

RK.

RK. portretas
Žiūriu tamsiausiems visuomenės sluoksniams nesuprantama... Vikipedija: "Krivulė – simbolinė lazda, naudota žmonėms į bendruomenės sueigą kviesti. Pirmą kartą buvo paminėta 1326 m. Petro Dusburgiečio. Daryta iš kadagio, beržo ar ąžuolo kreivai išaugusio kamieno, šakos, šaknies. Kartais būdavo tiesi. Puošta raštais, raižiniais, figūromis. Krivulė buvo pareigūno, dvasininko (krivio, seniūno, viršaičio) valdžios ženklas. Krivulė buvo perduodama kaimyno kaimynui, kol grįždavo pas siuntėją. Taip žmonės sužinodavo apie rengiamą sueigą." DĖMESIO klausimas - kodėl vairuotojas turėjo stoti, jei jam prieš nosį kažkoks šamanas mojuoja krivūle?
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių