Važiavo taksi – susimokėjo baudą

Taksi paslaugomis pasinaudoti nusprendę klaipėdiečiai gavo baudą už tai, kad nesegėjo saugos diržų. Automobilio gale sėdėjusius vyrus šis akibrokštas nustebino.

Penktadienį gerai praleisti laiką susiruošusi klaipėdiečių pora su draugu išsikvietė taksi. Vėlyvą vakarą trijų asmenų grupelė iš Jakų pajudėjo į miesto centrą.

Pastaruoju metu uostamiestyje vykdoma taksi kontrolė, todėl tąsyk patikrinimo neišvengė ir jie.

Mašinos gale sėdėję du draugai nesegėjo saugos diržų, todėl pareigūnai jų paprašė išlipti ir įsodino į policijos automobilį. Ten kelių patruliai surašė baudą – kiekvienam po 14 eurų. Tiesa, pusantros valandos jauni vyrai bandė išsiaiškinti, kodėl važiuodami taksi jie turi mokėti baudą.

"Piktina ne keliolikos eurų suma, o sugadinta nuotaika. Buvo naktis, lauke snyguriavo, o taksi automobilio langai – tamsinti. Netikiu, kad pareigūnai galėjo matyti, jog esame be diržų. Apskritai mus vežęs vairuotojas galėjo iš anksto įspėti apie būtinybę apsijuosti diržu. Buvau nustebęs, kad dėl tokio menkniekio mus išsivedė, dar mėginau ginčytis, tačiau pusę baudos vis tiek gavome. Iškart paklausiau, ar bent vienas patrulis matė pažeidimą, tačiau atsakymo nesulaukiau", – nesusipratęs liko klaipėdietis Antanas.

Diržo nesegėjimas vairuotojams ir keleiviams užtraukia nuobaudą nuo 28 iki 57 eurų.

Anot Klaipėdos apskrities Kelių policijos biuro viršininko Ramūno Šideikio, segėti diržą privalu kiekvienam eismo dalyviui, nepriklausomai nuo to, ar važiuojama privačiu, ar taksi automobiliu.

"Visi, sėdintieji transporto priemonėje, privalo segėti saugos diržus. Taksi automobiliai nėra išskirti. O asmeniui, kuris ignoruoja šią Kelių eismo taisyklę, pareigūnas turi teisę taikyti nuobaudą. Anksčiau atsakomybė tekdavo vairuotojui, dabar jau kelerius metus bauda skiriama būtent nesaugančiam savo gyvybės žmogui", – aiškino viršininkas.

Jis prisiminė nelaimingą nutikimą, kai gale be diržų važiavę keleiviai, įvykus avarijai, išskriejo pro priekinį automobilio langą.

"Štai pavyzdys – gerai nusiteikusi kompanija važiavo taksi automobiliu ir eismo įvykio metu būtent tie, kurie nebuvo prisisegę, atsidūrė lauke su rimtais sužalojimais. Todėl tas pyktis visai nemotyvuotas, žmonės nesusimąsto, kad gali rimtai nukentėti" – sakė pašnekovas.

Anot R.Šideikio, dažniausiai rizikos neįvertina ir saugos diržų nesegi tie, kurie patys nevairuoja ir neturi vairuotojo pažymėjimo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

jonas

jonas portretas
lietuva policinku ir baudu salis

ech Blinda...

ech Blinda... portretas
Gyvybė tavo,tiesa,o pinigai tai visų mūsų.Už juos biudžeto pinigus tave veš į reanimaciją,gaivins,morgo darbas kainuoja.Nieko sau ...noriu saugau,noriu ne.O apie tėvus pagalvojei?

zoja

zoja portretas
Ko čia piktintis? Jau seniai skelbta, kad važiuojant taksi įvestas reikalavimas prisisegti.
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių