Vasaros sezonas pajūryje startavo kvailiausiu nusikaltimu

Didžiausias Lietuvos kurortas kiekvieną vasarą sulaukia neįtikėtinu akiplėšiškumu trykštančių jaunuolių invazijos. Sezonui dar nespėjus įsibėgėti, Palanga jau sulaukė kvailiausio nusikaltimo vardo vertos atakos. Šį kartą miestą stebinčioms kameroms pavyko nufilmuoti, kaip du jaunuoliai į per 200 tūkst. eurų kainavusį fontaną pila putojantį skystį.

Siurblių kaina – 60 tūkst. eurų

Putojanti pramoga šiems veikėjams atsirūgs baudžiamąja byla.

Palangos pažiba laikomą muzikuojantį fontaną prižiūrintys specialistai pastebi, kad toks poelgis jauniems žmonėms galėjo kainuoti ne vienos dešimties tūkstančių eurų ieškinį.

"Jei būtų bukiausio nusikaltimo nominacija, šis atvejis tikrai būtų paminėtas. Tačiau, kaip savo anekdote yra sakęs Vytautas Šapranauskas, "per bukas, kad laimėtų bukiausiųjų konkurse pirmą vietą, galėtų pretenduoti tik į antrąją", – kalbėjo Palangos komunalinio ūkio administratorė Rasa Jucevičienė.

Palangos komunalinio ūkio vadovas Konstantinas Skierus suskaičiavo, kad jei darbuotojai nebūtų spėję laiku į fontano sistemą įpilti specialių chemikalų, būtų sugedę iki 60 tūkst. eurų kainuojantys šio modernaus fontano siurbliai.

"Laimei, chemikalai neutralizavo įpiltą skystį. Sistemoje yra davikliai, kurie reaguoja į vandens PH ir druskingumo pasikeitimą. Net nespėjo gerai suputoti vanduo, o jei būtume nepastebėję dar 4–5 valandas, fontanas būtų apsipylęs putomis", – aiškino K.Skierus.

Pasirodo, kad į kitus Palangos fontanus indų ploviklio jau buvo pilta ne kartą.

"Bet nuo ploviklio esame apsidraudę, chemikalai reaguoja, o štai vonios putos yra piktesnės, daro daugiau žalos", – aiškino K.Skierus.

Nusikaltimas – prieš kameras

Vakar Palangos policija išplatino nuotrauką ilgakojės merginos, kuri įtariama fontano gadinimu.

Pareigūnai prašo pagalbos atpažįstant šią niekdarę. Mergina nufilmuota Vytauto ir Jūratės gatvių sankryžoje, prie čia esančio moderniausio šalyje fontano.

"Veiksmas vyko gegužės 9-ąją apie 21 val. Mums dar buvo kilę ir kitų, politinių, minčių. Tačiau, laimei, viskas pasibaigė sėkmingai. Šią merginą nufilmavo miestą stebinčios kameros. Kadangi tai, ką ji darė, pamatė kiti žmonės, mes sulaukėme skambučio apie daromą nusikaltimą. O kamerų vaizdą mes patys stebime, tuoj pat suradome įrašą", – istoriją pasakojo Palangos komunalinio ūkio administratorė R.Jucevičienė.

Vaizdo įraše matyti, kaip jauna tamsių ilgų plaukų mergina atžingsniuoja aukštakulniais iki fontano ir prisėda prie atbrailos. Mergina į kameras pasisuka nugara. Tačiau galima įžiūrėti, kaip ji kažką lyg pila į fontaną. Tuomet ilgakojė pasuka šiukšliadėžės link, išmeta tuščią tarą ir vis pasigrožėdama fontanu, pastoviniuodama iš lėto patraukia į šoną.

Vaizdo įraše matyti, kad vėliau mergina prie šio fontano pasirodo kartu su raudonus šortus mūvinčiu vaikinu. Šis kamerų taip pat užfiksuotas kažką pilantis į fontaną.

Porelė, lyg nusikaltėliai, vis grįžta ir grįžta į nusikaltimo vietą. Matyti, kad vaikinas su raudoną suknelę dėvinčia mergina lūkuriuoja, kada fontanas apsipils putomis.

Palangos policija dėl šių veiksmų pradėjo ikiteisminį tyrimą. Už viešosios tvarkos pažeidimą policijos ieškomai porelei gresia viešieji darbai arba bauda, arba laisvės apribojimas, arba areštas, arba laisvės atėmimas iki dvejų metų.

Rankose – įkalčiai

Paaiškėjo, kad mergina prieš šį incidentą buvo užfiksuota už puskilometrio esančioje parduotuvėje perkanti butelį vonios putų.

Įraše matyti, kad mergina nieko kito neperka, tik suplanuoto nusikaltimo įrankius.

"Nesuprantu, kas turi suktis žmogaus galvoje, kad jis kulniuotų tokį atstumą iki parduotuvės ir dar specialiai pirktų putas, pinigus leistų?" – stebėjosi R.Jucevičienė.

Palangos komunalinio ūkio specialistai įtaria, kad į fontaną buvo supilta trys talpos vonios putų.

Mada atėjo iš užsienio

Pasirodo, kad ši keistai suvokiama jaunuolių pramoga yra nusižiūrėta iš užsienyje siautėjančių vandalų.

Nuo tokių nemenkus pinigus kainavusių išdaigų yra nukentėję Venecijos ir Paryžiaus, kitų didžiųjų Europos miestų fontanai.

Už galvų yra tekę griebtis net Tauragės ir Šilutės miestų vadovams – abiejuose miestuose vandalai, vos spėjus atidaryti rekonstruotus fontanus, jau kitą dieną juos suniokojo – fontanai buvo pilni putų.

Kažkas į vandenį buvo pripylęs indų ploviklio. Akimirksniu vanduo rezervuare užputojo, o per kraštus ėmė dribti putų kalnai.

Kaune taip pat ne kartą būta tokių atvejų. Laisvės alėjoje esantis fontanas putomis pasidabindavo kelis kartus per sezoną.

Siautėjo galiūnai?

Kurortą prižiūrintys specialistai kiekvienais metais susiduria su visokį idiotizmą mėgstančiais kurorto svečiais.

"Putų pripilti į fontaną daug proto nereikia. Tačiau kokiam bepročiui reikia būti, kad naktį nutemptum medines persirengimo kabinas į jūrą? Vieną rytą mūsų darbuotojai jūroje rado dvi tokias kabinas. Nežinau, kiek vyrų jas turėjo tempti ir kiek laiko tai užtruko, bet įvykis įsiminė kaip vienas iš bukiausių nusikaltimų, – prisiminė R.Jucevičienė.

Ir tai ne vienintelis nutikimas, po kurio miesto prižiūrėtojams tenka plušėti valant ir tvarkant chuliganų paliktus pėdsakus.

Kone kiekvieną savaitgalį nuo vandalų nukenčia tai miesto šiukšlių dėžės, tai gėlynai, tai iškabos, prekybiniai kioskai.

"Prieš trejus metus vandalai supylė du buteliukus indų ploviklio į Jūratės ir Kastyčio fontaną. Ten nėra jokios chemijos, tad vanduo ir užputojo. Valėme vandenį dvi dienas, teko plauti visą sistemą, vamzdynus", – prisiminė K.Skierus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

po kiek cepelinai palangoj ?

po kiek cepelinai palangoj ? portretas
premija kas pasakys

Kavalsky

Kavalsky portretas
Mergaitei reikia israsyti premija! Stai ko nedagalvojo lohas dizaineris kuris proektavo fontana, TRUKSTA JUROS PUTOS didesniam effektui isgauti, o su baudziamaja byla baikit vaikui gyvenima sugadinsit gal dar zuvedras balandzius gaudysit kur sika ta fontana, nera iskabos kad negalima muilo pilti laimes lengvai teisma kiek nai ten ipyle viena sampuna, debilu gauja

Anonimas

Anonimas portretas
Reiketu grazint mirties bausme
VISI KOMENTARAI 27

Galerijos

Daugiau straipsnių