Vandalai daužė pastoges stotelėse

Chuliganai uostamiestyje siautėjo, daužydami autobusų stotelėse įrengtų keleivių laukimo paviljonų stiklus. Per dvi dienas suniokota 13 pastogių, kur viešojo transporto laukiantys klaipėdiečiai slepiasi nuo lietaus, žvarbaus vėjo.

Iš viso išdaužti 25 stiklai. Daugiausia vandalai iškūlė po du stiklus. Taip pasielgta penkiuose paviljonuose. Dviejose pastogėse išmušti trys stiklai, vienoje – keturi. Po vieną iškulta penkiuose keleivių laukimo paviljonuose.

Nukentėjo keturios pastogės, esančios Taikos prospekte, trys – Mokyklos gatvėje, dvi – Šilutės plente, po vieną – I.Simonaitytės ir Smiltelės gatvių sankirtoje, Smiltelės, Naikupės gatvėse, Šiaurės prospekte.

Klaipėdos savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėja Irena Šakalienė informavo, kad viskas įvyko praėjusią savaitę. Šokiruoja, kad tiek nuostolių vandalai padarė vos per dvi dienas.

"Net nežinau, ką pasakyti. Trūksta žodžių po tokių įvykių. Stengiamės, kad miestas būtų gražesnis, žmonės jaustųsi patogiai, o kažkas paima ir viską gadina", – teigė vedėja.

Įmonė "JCDecaux Lietuva", kuri prižiūri paviljonus, nuostolius įvertino 1,3 tūkst. eurų.

"Suskaičiuota žala dar pakankamai nedidelė. Veikiausiai dėl to, kad bendrovė pati montuoja stiklus", – svarstė vedėja.

Vandalai gana dažnai niokoja keleivių laukimo paviljonus. Įmonės "JCDecaux Lietuva" technikos ir plėtros direktorius Darius Jasiukaitis tvirtino, kad per mėnesį pasitaiko po kelis tokius atvejus. Būna, kad išdaužiami, subraižomi stiklai, paviljonai apipiešiami grafitininkų.

"Dažniau kenčia toliau nuo centro, nuošalesnėse vietose esantys paviljonai. Pasitaiko, kad tas pats statinys suniokojamas ir kelis kartus", – teigė vadovas.

Tačiau masinių paviljonų niokojimų pasitaiko retai.

Įmonė "JCDecaux Lietuva" operatyviai pakeitė išdaužtus pastogių stiklus. Tai padaryta per parą. Dalis keleivių nė nepajuto jokių nepatogumų.

Dėl įvykio kreiptasi į policiją, buvo pradėtas tyrimas. D.Jasiukaitis teigė, kad, nors ir retai, bet pasitaiko, kai paviljonus suniokoję vandalai išaiškinami. Tikimasi, kad taip nutiks ir šį kartą.

Panašu, kad 13 paviljonų ar bent dalį jų galėjo išdaužyti tie patys vandalai. Kai kurie statiniai yra netoli vienas kito ar pakeliui.

Stotelės, kuriose buvo suniokoti paviljonai:

"Naujojo turgaus" stotelėje, esančioje Taikos pr., važiuojant iš pietinės miesto dalies į centrą, išdaužti du stiklai;

"Skibalės" stotelėje, esančioje Taikos pr., važiuojant į centrą, išdaužti du stiklai;

"I.Simonaitytės" stotelėje, esančioje I.Simonaitytės ir Smiltelės g. kieme, važiuojant į centrą, išdaužti du stiklai;

"Volungėlės" stotelėje Smiltelės g., važiuojant į centrą, išdaužti du stiklai;

"Žardės" stotelėje, esančioje Taikos pr., važiuojant į centrą, išdaužtas vienas stiklas;

"Juodkrantės" stotelėje, esančioje Naikupės gatvėje prie prekybos centro, išdaužtas vienas stiklas;

"Smiltelės" stotelėje, esančioje prie Taikos pr. 137-ojo namo, važiuojant į centrą, išdaužtas vienas stiklas;

"Mokyklos" stotelėje, esančioje Mokyklos g., važiuojant į centrą, išdaužti trys stiklai;

"Verpėjų" stotelėje, esančioje Mokyklos g. prie prekybos centro "Saulutė", išdaužti 4 stiklai;

"Verpėjų" stotelėje, esančioje Mokyklos gatvėje, važiuojant iš centro, prieš prekybos centrą "Saulutė" išdaužtas vienas stiklas;

"Bazės" stotelėje, esančioje Šilutės pl., važiuojant į centrą, išdaužtas vienas stiklas;

"Klaipėdos energijos" stotelėje, esančioje prie Šilutės pl. 29-ojo namo, važiuojant į centrą, išdaužti 2 stiklai;

"Miško" stotelėje, esančioje Šiaurės pr., važiuojant į centrą, išdaužti 3 stiklai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

zigmas

zigmas portretas
Na ir klaipėdoje tokie šedevrai pastatyti kaip kaune suoliukai metaliniai žemi padaryti taip ,kad pensininkas negalėtų atsisėsti o atsisėgęs atsikelti, bet juk metalas gerai įšala ir tai veikia ne tik senų vyrų sėklides ,bet ir moterims atšaldo giminės fabriko vartus taigi klaipėdiečiai paėmė pavyzdį iš kauno patrijotų juk jei lauki autobuso vadinasi gali pastovėti jei dar turi jėgų o jei ne važiuok savo transportu, mat kauniečiai suskirstyti į tris kategorijas .Pirm kategorija tai miesto centras ,antra kategorija truputi toliau nuo centro tarkime Šilainiai ,o trečia kategorija ta miesto pakraščiai sargėnai vytėnai panemunė aleksotas ir t.t vadinasi miesto ponai čia neatvžiuos ir nereikės jiems laukti autobuso o trečia rūšiai nors ir kauniečiai mums jie reikalingi tik balsavimo momentu o toliau tegul juos velniai griebia męs miesto valdininkai nesinaudojame tais malonumais.VALIO PADĖKA MERUI IR J

Pranciskus

  Pranciskus portretas
Nesistebiu nusikalstamais vandalu veiksmais, kai Savivaldybe parode didziulio vandalizmo pavyzdi naikinant sveikus, taurius medzius,daugeli metu puoseletus, meluojant, kad naikina tik pasenusius.

Anonimas

Anonimas portretas
nuostolius dauginkit iš 10 už moralinę žalą keleiviam, kad chamų tėvam kainuotų tiek, kad kitiem nekiltų noras ką nors niokot ir viešai nuteisti, kad visas miestas žinotu
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių