Vaikų namų auklėtinio atsisveikinimas pasireiškė agresija

Pilnametystės sulaukęs vaikų globos namų auklėtinis savo džiaugsmą dėl savarankiško gyvenimo pradžios išreiškė agresyviais veiksmais. Su kelias nepilnamečiais draugais jis siautėjo ant stogo spardydamas globos namų ventiliacijos kaminus.

Pirmadienį vienam „Smiltelės“ vaikų globos namų auklėtiniui buvo paskutinė gyvenimo šioje įstaigoje diena. Tą pačią dieną jis išsikraustė gyventi į profesinės mokyklos bendrabutį, mat tapo pilnametis.

Apie 10 val., kai globos namų vaikai buvo mokykloje, o įstaigos laukujės durys – užrakintos, čia atėjo minėtas vaikinas ir trys jo nepilnamečiai draugai, kuriems iki pilnametystės reikės palaukti porą metų. 

Užrakintas duris vyriausiasis jų tiesiog išspyrė. Visi keturi jaunuoliai užlipo ant stogo ir smaginosi spardydami ventiliacijos kaminus.

Darbuotojai iškvietė policijos pareigūnus. Kai policininkai atvažiavo, keturi chuliganai buvo pasislėpę.

Visi jie gerai žinomi policijai, tai mūsų „elitas“.

„Pareigūnai užfiksavo žalos faktą, kaltininkų neieškojo, jų pavardės ir taip žinomos. Niekas negali paaiškinti, kodėl vaikai taip elgėsi. Geras oras, pavasaris, pilnatis. Taip atšventė savo pilnametystę, – pasakojo globos namų vadovė Vida Petraitienė. – Akivaizdu, kad į mokyklą jie nėjo. Visi jie gerai žinomi policijai, tai mūsų „elitas“.

Globos namų administracija pranešė policijai, kad žala siekia 800 eurų.

Šiuose globos namuose vyresniųjų vaikų siautėjimai – ne naujiena. Neseniai girtas auklėtinis sudaužė durų langą ir stendo stiklą. Prieš kelerius metus būrys agresyvių auklėtinių nusiaubė pirmąjį globos namų aukštą. Tada buvo sudaužyta ir sulaužyta viskas, ką tik nepilnamečiai pajėgė įveikti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

jo likimas

jo likimas portretas
jo likimas jau aiškus, supus zonoj, klausimas tik kas bus auka

Socialine darbuotoja

Socialine darbuotoja portretas
As taip pat jau kuris laikas dirbu vaiku globos namuose. Nepazistu siu globos namu,taciau pagal savo patirti galiu pasakyti,jog dirbti vaiku globos namuose socialiniams darbuotojams yra be galo sunku. Mokaisi 4 metus universitete,lankai ivairius seminarus,o dirbti reikia po 12 valandu,svenciu dienomis ir savaitgaliais,nuolatini kontaktini darba su vaiku. Tenka ir grindis plauti ir maista ruosti,skalbti,vykdyti uzimtuma,pildyti dokumentacija,ieskoti remeju,o jei nerandi tenka is savo lesu organizuoti ir isvykas,ir vaiku gimtadienius.....o alga siekia 400 euru. Tai atsakykit man,ar tai nepasisaipimas is aukstaji moksla baigusiu socialiniu darbuotoju? P.S.patiriami nuolatiniai vaiku grasinimai,kartais net smurtaujama pries darbuotojas ir kt... tai tik maza dalis mano pasakojimo is tikrai ne tokios jau mazos patirties. Ir pabaigai noreciau pasiteirauti,kodel taip daznai vaiku globos namai esantys klaipedoje iesko darbuotoju? Ar nereiktu kazko keisti nusistovejusioje sistemoje?

...

... portretas
VISKAS buvo TIK pagal juos, o dabar komanda "Išeik!" - ?..
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių