Vaikų darželyje – teroras?

Vaikų darželio keturmečių grupėje liejosi "triaukščiai" rusiški keiksmai, grasinimai galvą murdyti unitaze ir į užpakalį sugrūsti rūbus. Visa tai slapta pavyko įamžinti klaipėdietei, kuri įtarė, kad auklėtojos smurtauja prieš jos mažametį sūnų. Moteris dėl fizinio ir psichologinio smurto teisybės teismuose ieško jau metus.

Namo – su smurto žymėmis

Ši istorija rusakalbių vaikų darželyje "Pakalnutė" nutiko lygiai prieš metus.

Košmaras prasidėjo, kai rudenį vaikas perėjo į kitą grupę.

Klaipėdietė Julija (vardas pakeistas – A.D.) prisiminė, kad nuo tada keturmetis jos berniukas ne kartą vis skundėsi, jog auklėtoja jį muša per užpakalį, o kai mama pabandė apie tai pasikalbėti su auklėtoja, ji esą labai supyko ir kurį laiką net nebesisveikino.

"Paskui man vaikas prasitarė, kad auklėtoja grasino jo galvą į tualetą sukišti. Pati auklėtoja viską neigė. Jų pozicija tokia – vaikas fantazuoja. Paskui pastebėjau, kad, užkalbinus sūnų, jis užsidengdavo galvą rankomis ir pradėdavo verkti prašydamas, kad nemuščiau. Aš jo niekada nesu mušusi, vadinasi, šią patirtį jis gavo tik darželyje, nes mes su sūnumi gyvename dviese. Įtariau, kad prieš jį smurtaujama ugdymo įstaigoje, bet įrodyti negalėjau", – pasakojo mama.

Ir vieną dieną iš vaikų darželio Julija savo sūnų Kolią (vardas pakeistas – A.D.) parsivedė apdraskytą. Mama ant sūnaus sprando odos pastebėjo sužalojimų.

Supratau, kad sūnų darželyje smaugė.

"Pradėjau vaiko klausinėti, iš kur visa tai? Jis man pasakė, kad auklėtojos padėjėja užgavo. Paprašiau, kad parodytų, kaip ji tai padarė. Jis sugriebė mano kaklą iš priekio ir suspaudė. Supratau, kad sūnų darželyje smaugė, todėl ant sprando ir atsirado šios nagų žymės. Paskui man auklėtojos padėjėja paaiškino, kad vaikas bėgiojo ir ji norėjo jį sustabdyti, todėl netyčia nubraižė. Nepatikėjau", – sunkiai tramdydama ašaras pasakojo Julija.

Mama kitą dieną vaiką nuvežė į ligoninę, kur jį apžiūrėjo traumatologas.

Šis buvo pareigingas medikas, todėl įspėjo mamą, kad turės apie šį atvejį pranešti policijai. Klaipėdietė pasakė, kad to ir siekia.

Mama tapo detektyve

Vis dėlto moteris suprato, kad turi kažkaip rasti papildomų įrodymų, kas vyksta toje vaikų darželio grupėje, nes vaiko žodžiais niekas nepatikės.

Klaipėdietė ryžosi tam, ką daro kai kurie tėvai, siaubingu elgesiu įtardami savo vaikų aukles.

"Supratau, kad reikia žūtbūt kažkaip įrašyti, kas vyksta toje grupėje, nes policijoje ketverių metų vaiko liudijimas nieko vertas. Nusprendžiau į sūnaus žaislą įdėti įjungtą diktofoną. Po to, kai perklausiau įrašą, man pasidarė bloga. Supratau, kad tame darželyje, kuriame prieš mano vaiką smurtaujama ne tik fiziškai, bet ir psichologiškai, mes likti ilgiau nebegalime", – pasakojo Julija.

Moteris iškart po to kreipėsi į Klaipėdos miesto savivaldybės Psichologinę ir pedagoginę tarnybą.

Ten, kaip įrodymo, jog vaikui būtina keisti ugdymo įstaigą, pakako ir nuotraukos su nubrozdintu berniuko sprandu.

Mamai pasiūlė kitą vaikų darželį, kurį jos sūnus sėkmingai lanko iki šiol, ir, dienraščio žiniomis, auklėtojos dėl jo elgesio nusiskundimų neturi.

Garso įrašas sukrėtė

Julijos padarytas garso įrašas – tarsi iš siaubo filmo apie pačios blogiausios reputacijos vaikų namus.

Auklėtojos padėjėja ant keturmečių nuolat rėkia sužvėrėjusio armijos seržanto balsu.

Pačių vaikų keliamo triukšmo beveik negirdėti, tik jų verksmai ir maldavimai. Tai tik kelios frazės, kurios nuolat girdimos per dviejų valandų vaikų pietų miegą.

"Aš tau tuoj tvosiu šituo batu per vieną vietą!"

"Jei nenori klausyti, susirink daiktus ir eik namo!"

"Kaip gerai, kokia aš laiminga, kad tu pagaliau nugriuvai."

"T., tave tai tai pat liečia, jei žiūrėsi į Kolios pusę."

"Aš tuoj visus tavo daiktus numesiu ant grindų, staigiai gulk, aš moku numesti daiktus ant grindų. Nesuprantu, kokia čia chu…?"

"T. tuoj eis kartu su J. gulti ant grindų. Tuoj numesiu jūsų daiktus ir gulėsite ant grindų!"

"Eik nach…, ar galvoji, kad aš su tavim žaisiu?"

"Eik tu nach..., aš tuoj tau viską į subinę sukišiu. Griūk, griūk, aš tuoj tau viską į subinę sukišiu!"

"A., aš tave tuoj išvysiu lauk, ar tau irgi reikia numesti antklodę ant grindų?"

"Tu nori miegoti? Kam čia meluoji? Mums bloga, tegul ir tau būna blogai!"

"Tik pabandyk prieiti prie manęs dar!"

"Mūsų vidurinei grupei reikia didelio storo diržo. O šitam tai aš jau policiją iškviečiau. Surišti reikia, paimti virvę ir pririšti prie lovos."

"Ir už tai tik – 300 eurų."

"Kas tau leido prasižioti? Užsimerk! Tik dar prisiliesk prie U.!"

"Sisiok į kelnes."



NAUJAUSI KOMENTARAI

Močiutei

Močiutei portretas
prasilenkiate su logika.

Taip

Taip portretas
perlenkta lazda.Mama turėtų įrašyti, ką veikė jos vaikas, kaip elgėsi, kokius žodžius kalbėjo, kaip mušė, kandžiojo kitus vaikus, o ne vien ginti savo vaiką.Pasiaiškinkite, kaip nuskriaudė kitus vaikus?Smurtauti nevalia niekam, bet nepulkite teisti kitų, kur patys pražiūrėjote.Ar ne per daug savo vaikui leidžiate?Nebijote, kad neturėsite, kur dėti savo vaiko, kai kiti tėvai, gindami savo vaikus, nenorės matyti Jūsų vaiko šalia, nes traumuoja kitus.

pagalvokite

pagalvokite portretas
tikrai, matyt, tas vaikas ne dovanėlė.Ką daryti su tokiais mažais teroristais, kaip apginti, apsaugoti kitus vaikus?
VISI KOMENTARAI 78

Galerijos

Daugiau straipsnių