Vagys pagrobė stotelės saulės bateriją

Antrosios Melnragės vadinamajame neįgaliųjų paplūdimyje įrengta daugiafuncė viešųjų erdvių paslaugų stotelė tapo vagių taikiniu. Kažkas pasisavino saulės bateriją, kurios dėka įrenginys veikė.

Nuostoliai dar skaičiuojami

Kad dingo daugiafuncės viešųjų erdvių paslaugų stotelės energijos šaltinis pastebėta trečiadienio rytą, apie 8 val. Pirmieji saulės baterijos pasigedo paplūdimius valę darbuotojai.

Į įvykio vietą buvo iškviesta policija. Pareigūnai pradėjo tyrimą dėl įvykio.

Biudžetinės įstaigos „Klaipėdos paplūdimiai“ direktoriaus pavaduotojas Aleksandras Siakki pasakojo, kad vagių padaryti nuostoliai dar skaičiuojami.

Tačiau preliminariai jie gali siekti apie tūkstantį eurų.

„Kalbėti reikia ne tik apie materialinę žalą. Šios stotelės dėka, paspaudus mygtuką, galima iškviesti gelbėtojus, įvykus nelaimė. Šis vagių poelgis kažkam gali kainuoti gyvybę. Keista, kad žmonės nepagalvoja, kaip kenkia“, – atkreipė dėmesį pavaduotojas.

Palengvino poilsiautojų gyvenimą

Uostamiesčio paplūdimiuose dvi viešųjų erdvių paslaugų stotelės įrengtos prieš mažiau nei mėnesį. Viena pastatyta Smiltynės centriniame paplūdimyje, kita – vadinamajame neįgaliųjų.

Svarbiausias šių stotelių tikslas padėti judėjimo negalią turintiems žmonėms. Prie stotelės privažiavęs neįgalusis turi galimybę mygtuko pagalba išsikviesti gelbėtoją.

Šis suteiks jam visą reikiamą pagalbą. Norinčiam išsimaudyti bus atvežtas specialus vežimėlis.

Stotelė palengvina ir kitų poilsiautojų gyvenimą. Juose sumontuotas kompresorius, kurio pagalba dviratininkai gali prisipūsti dviračio padangas, o pramogautojai – kamuolius.

Stotelės pagalba galima įkrauti ir mobiliojo ryšio telefonų baterijas. Joje sumontuota ir bevielio interneto prieiga. Stotelės veikia saulės baterijų dėka.

„Stotelės palengvina poilsiautojų gyvenimą, tačiau vagims tai nerūpi“, – tvirtino pavaduotojas.

Nesuveikė signalizacija

A.Siakki negalėjo pasakyti, kur vagys panaudos saulės bateriją, ar ją įmanoma kažkur pritaikyti.

Pavaduotojas žmonių, kurie žino kažką apie įvykį, dingusią bateriją, prašė nelikti abejingais ir susisiekti su paplūdimių prižiūrėtojais ar policija.

Tai ne pirmas išpuolis prieš vadinamajame neįgaliųjų paplūdimyje pastatytą viešųjų erdvių paslaugų stotelę. Praėjus vos pusantros savaitės nuo pastatymo, ši buvo išversta.

Vandalai didelės žalos nespėjo padaryti, nes suveikė signalizacija. Atvykę saugos tarnybos darbuotojai įrenginį rado išrautą. Vandalai jau buvo pasprukę.

Išversta stotelė jau po pusdienio buvo atstatyta. Šį kartą įrenginys sutvirtintas dar stipriau. Padarytas platesnis padas.

Paplūdimių prižiūrėtojai aiškinsis, kodėl šį kartą nesuveikė įrengta signalizacija.

Planavo įrengti ir daugiau

Dar prieš pastatant viešųjų erdvių paslaugų stotelę vadinamajame neįgaliųjų paplūdimyje, buvo baiminamasi, ar ši netaps vandalų taikiniu. Pabrėžta, kad čia priešingai nei Smiltynėje lengvesnis susisiekimas, susirenka įvairi publika.

Prižiūrėtojai norėjo apdrausti viešųjų erdvių paslaugų stotelę ir domėjosi galimybėmis.

Ateityje tokias stoteles planuota įrengti ir paplūdimiuose, kur nėra gelbėtojų posto. Manyta, kad tai būtų naudinga, jei įvyktų nelaimė. Operatyviau apie ją būtų galima pranešti gelbėtojams.

„Sunku pasakyti, ką darysime, jei nuo pirmo mėnesio prasideda tokie dalykai“, – tvirtino A.Siakki.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pagaliau

Pagaliau portretas
Pagaliau ligonis rado draugą, dabar jau du dundukai varys kliedesius per portalus. Čia jau tik daktaro neužteks, reikės grupinės terapijos. Nuoširdžiausi linkėjimai susipilt kavą į klaviatūrą.

chi chi chi

chi chi chi portretas
Neatlaikė Putino subinlaižių galvelės Kremliaus propagandos intensyvios terapijos seansų: vienas jau pusę metų, kaip katė su pūsle, laksto po visus komentarus su APKALTA, o anonimas-RUSAS, apart šlapimo nelaikymo bėdų, dar ir čiulpiku tapo

Žinau:

Žinau: portretas
reikia padėti taip kad neitu pavogti:D)
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių