Vagių logika – sunkiai suprantama

Numatyti, kada gali užgriūti vagys ar plėšikai, neįmanoma, tad ir apsisaugoti nuo nusikaltėlių sudėtinga. Pirmadienį nusikaltimai įvykdyti naktį ir darbo dienos pabaigoje, kai parduotuvėse būna daug klientų.

Pirmadienį apie 18.20 val. į uostamiesčio Rambyno gatvėje esančią parduotuvę atėjo du po kaukėmis veidus slėpę vyrai. 58-erių pardavėjai jie pagrasino panašiu į pistoletą daiktu ir norėjo pagrobti iš kasos aparato pinigus.

Pardavėja nuspaudė pavojaus mygtuką. Vagys tai pastebėjo ir pabėgo. Šį kartą jie nieko nepešė, tačiau tai nereiškia, kad kažkas panašaus neatsitiks bet kurią kitą dieną kitoje parduotuvėje.

Tos pačios dienos rytą apie 8.10 val. uostamiesčio policijai pranešta apie tai, kad buvo apvogta statybinių medžiagų parduotuvė Gluosnių skersgatvyje.

Vagys iš kasos aparato pagrobė 1 212 eurų. Nežinia, iš kur nusikaltėliai žinojo, kad pinigų yra ir seife. Išlaužę seifo dureles jie pagrobė viduje laikytus vieno darbuotojo 2,3 tūkst. eurų. Dingo ir šio seifo durys.

Tai antras atvejis, kai vagys jas išsineša. Gegužės 18-osios naktį analogiškas nusikaltimas įvykdytas Žuvėdrų take. Tąkart iš seifo dingo dėžutė su pinigais bei automobilio rakteliai. Tada pareigūnai labai stebėjosi, kad vagims parūpo ir seifo durelės.

Pareigūnai spėlioja, kam vagims reikalingos seifo durys.

Kadangi statybinių medžiagų parduotuvės darbuotojai prieš kurį laiką pasigedo seifo rakto, spėjama, kad jį galėjo nugvelbti nusikaltimui besiruošiantys vagys.

Viena versijų – seifo duris vagys nulaužė todėl, kad jose įstrigo raktas, tačiau antrą kartą tai vargu ar galėjo atsitikti.

Pareigūnai turi ir kitų versijų, kurių kol kas neatskleidžia. Be to, tiriama, kas sieja pastarąjį nusikaltimą su ankstesniuoju.



NAUJAUSI KOMENTARAI

vagis

vagis portretas
Versija : duris išsineša dėl to , kad nebūtų galima nustatyti kaip jos buvo atrakintos - raktu, visrakčiu ar išlaužtos. Jei išlaužtos, tai bet kokiu atveju bus ieškoma vagies. O jei raktu - tai vagis gali būti ir "savas".

Poskaytikit detiktivus

Poskaytikit detiktivus  portretas
Kam reike durjalis

tai ne darbuotojo pinigai

tai ne darbuotojo pinigai portretas
tai imones ''juoda kasa'' vokeliams moket
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių