Uostamiesčio vagis sugundė karalienė

Kurpių gatvėje pasigesta baltosios karalienės. Šią šachmatų figūrą pavogę asmenys, ko gero, net neįtarė, kiek padarė nuostolių miestui.

Dar lapkričio 1-ąją pastebėta, kad aikštelėje prie "Kurpių" trūksta vienos šachmatų figūros. Apie tai policijai buvo pranešta iškart, o vakar savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėja

Irena Šakalienė patikslino, jog karalienė neatsirado. Miestui vagys padarė 1,6 tūkst. litų žalą.

"Tiek kainuoja ne viena figūra, o visas jų komplektas. Niekas mums neparduos vienos karalienės, nes šachmatų, kaip ir šaškių, po vieną nepardavinėja, teks pirkti visą komplektą. Vis dar tikimės, kad ji atsiras, nes šiaip tai nėra buityje pritaikomas daiktas. Dar nežinau, ką darysime. O gal kažką kitą sugalvosime. Visokių minčių kyla, gal kas nors išlies naują figūrą. Žodžiu, pakenkė mums nemenkai", – piktinosi I.Šakalienė.

Šachmatai stovėdavo senamiesčio aikštelėje ir naktimis. Su "Kurpių" kavinės savininkais, kurie saugodavo savo lauko baldus, buvo susitarta, kad jie prižvelgtų ir šachmatus.

Kartą figūros buvo nuneštos į netolimą senamiesčio skersgatvį, bet nė viena jų tada nedingo.

Savivaldybės darbuotojai buvo sulaukę puikių atsiliepimų apie naują pramogą Kurpių gatvėje. Svečiai iš užsienio stebėdavosi ir buvo ypač pamėgę šią vietą. Pramoga patiko ir klaipėdiečiams.

Žiemai figūras ketinta išvežti, tačiau šiltas ir gražus ruduo leido ilgiau pasimėgauti šiuo žaidimu po atviru dangumi.

"Matydavome, kad figūros sudėliotos tam tikra tvarka, o tai reiškia, kad jomis buvo žaista. Labai puiki atrakcija, o daugeliui tai būdavo netikėtumas. Eini senamiesčiu, o čia – šachmatai stovi ir laukia, kada jais kas sužais partiją. Savaitgaliais senamiestyje vis dar būna daug žmonių", – teigė valdininkė.

Jeigu dingusioji iš plastiko pagaminta karalienė neatsiras, ketinama pirkti dar vieną figūrų komplektą.

Skaičiuodama chuliganų ir vagių daromą žalą, I.Šakalienė vardijo iš gėlynų dingstančias gėles, laužomus suoliukus, išplėšiamus viešųjų tualetų monetų seifus. Tad miestas nuolat patiria nuostolių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

emigrant

emigrant portretas
Patys paslepe ta karaliene, kad pinigu galetu nuvalyti.. Klounai!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių