Vagims Palangoje blogas oras netrukdo

Atostogauti Palangoje mėgstančių žmonių vasara nelepina, orai nėra tinkami gulinėti paplūdimyje, bet vagių bei plėšikų blogas oras nebaugina, jie vis tiek nesunkiai susiranda aukų.

Ankstų liepos 9-oios rytą, apie 6 val., nusikaltėliai aptiko auką pajūrio kopose ties J.Basanavičiaus gatve. Čia jie rado 28 metų emigrantą, atvykusį pasisvečiuoti iš Norvegijos.

Nežinia, kokie nusikaltėliai sumušė šį žmogų ir atėmė mobiliojo ryšio telefoną bei auksinę grandinėlę. Visi pagrobti daiktai įvertinti 1,7 tūkst. eurų.

Pareigūnai dar aiškinasi, ar tokio įvykio tikrai būta, mat neretai padauginę alkoholio žmonės nebeprisimena arba gėdijasi prisiminti, kaip prarado savo daiktus.

Pareigūnai, tiriantys šį nusikaltimą, norėtų dar kartą pasikalbėti su nukentėjusiuoju, tačiau negali surasti. Jurbarke, iš kur jis emigravo, namiškiai jaunuolio dar nematė. Ar jis galėtų būti apsistojęs Palangoje, neaišku.

Panašūs pranešimai neretai baigiasi netikėtai – nukentėjusieji vertybes būna užstatę arba pralošę kazino. Tačiau tokia praktika nereiškia, kad ir šį kartą žmogus melavo.

Vos prieš ketvirtį valandos iki aprašytojo įvykio J.Basanavičiaus ir Birutės gatvių sankryžoje kilo kitas incidentas.

Palangos komunalininkai specialiąja mašina plovė gatvę. Ant šaligatvio stovintis vaikinas nesitraukė jai iš kelio ir pareiškė, kad šaligatvis skirtas pėstiesiems bei liepė vairuotojui važiuoti kitur.

Kai iš mašinos išlipo vairuotojas, įžūlus jaunuolis papurškė 60-mečiui į akis ašarinių dujų.

Chuliganas sulaikytas. Paaiškėjo, kad įžūlus buvo ir žmogaus akis sužalojo girtas vilnietis. 1,88 promilės į alkoholio matuoklį įpūtęs 19-metis pabuvo Palangos policijoje, kur jis ir apklaustas. Vėliau pareigūnai jį išleido, bet vilniečio dar laukia atsakomybė.

Kitas jaunas žmogus patyrė nemalonumų, kai pareigūnai sulaikė jį su narkotikais. 17-mečio kišenėje policininkai rado du gumulėlius folijos su augalinės kilmės medžiaga.

Visą vasarą Klaipėdos apskrities policijos komisariato policininkai gaudo narkotikų prekeivius ir drausmina jų vartotojus.

Palangos kriminalinės policijos vadas Kęstutis Bončkus pasakojo, kad lietus privertė atostogautojus užsidaryti poilsiaviečių langus bei duris, todėl labai sumažėjo vagysčių.

Tačiau vasara Palangoje medikams bei policininkams vis tiek yra darbingiausias laikas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių