Vagilėms senamiesčio grožis nerūpi

Sovietiniai įpročiai į namus tempti viską, kas valdiška, Lietuvoje vis dar gajūs. Senamiesčio gyventoja savo akimis matė, kai Tiltų gatvėje dvi moterys iš vazonų su šaknimis rovė našlaites ir kišosi jas į savo rankines.

Pirmadienį vakare, apie 21–21.30 val., klaipėdietė Angelė baisėjosi žiūrėdama, kaip dvi moteriškės, apsidairiusios, ar nėra stebimos, ėmė draskyti vazonuose pasodintas miesto gėles.

Tada vieną po kitos skubėjo krautis našlaičių krūveles į savo krepšius.

Angelė viską stebėjo iš daugiabučio namo balkono, esančio priešais Tiltų gatvės šeštąjį namą. Šalia jo stovi dideli vazonai su spalvotomis našlaitėmis.

Klaipėdietę šis vaizdas tiesiog pritrenkė – esą vieni puošia senamiestį, kiti piktybiškai jį darko.

Maža to, ne bet kas, o suaugusios, tvarkingai atrodančios pusamžės moterys.

"Aš stebiuosi, kad brandaus amžiaus žmonės gali elgtis tarsi laukiniai. Juk gėlės sodinamos mums visiems iš mūsų bendrų pinigų. Jei pradėsime masiškai rauti, kas bus?" – retoriškai klausė pašnekovė.

Šiemet Klaipėdos miesto savivaldybė skyrė 99 tūkst. eurų gėlėms įsigyti.

Klaipėdos savivaldybės Miesto ūkio departamento direktorius Liudvikas Dūda teigė, kad tokius "kriminalus" galėtų išaiškinti ir skirti baudas Viešosios tvarkos skyrius.

Tačiau už rankos nepagautas – ne vagis.

"Sako, labai gražiai auga vogtos gėlės", – šyptelėjo miesto ūkvedys.

Paprastai vagysčių padaugėja prieš lapkričio 1-ąją.

Ant kapų tempia. Liūdna ir labai gaila.

"Ant kapų tempia. Liūdna ir labai gaila. Taip elgiasi ne kokie nors išdykaujantys vaikai ar paaugliai, o pagyvenusios moteriškės, senutės. Kai pasodiname, būna taip gražu, o iš po nakties randame tik vazose išraustas žemes", – kalbėjo Klaipėdos savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vyriausioji specialistė Jolanta Rimkienė.

Dažniausiai ilgapirščiai darbuojasi Tiltų gatvėje, kur gėlių vazonai stovi arti pėsčiųjų tako.

"Daugiausia ten ir išlupa: prieina, apsidairo ir kraunasi į krepšius", – tarstelėjo J.Rimkienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vėtra

Vėtra portretas
Pačiai teko drausminti močiutę , kuri Tiltų gatvėje iš vazono rovėsi gėles. Ji man sako :"aš tik kelias išsirausiu ...', dar anksčiau kitą senolę drausminau Karsklonos skverelyje , lupo iš klombos serenčius. Ant kapų neš.

ezys

ezys portretas
>>>Ita. Is sovietmecio atejo isitikinimas, kad vastybes turtas yra niekeno - galima imti ;) tai ta 60 metu moteriske ir negali atsikratyti per visa gyvenima jai i krauja iaugusiu iprociu. >>>rado apie ka rasyti. Ir naslaiciu vogimas ir didele korupcija yra sovietmecio palikimas ;) ar jusu neitikina faktas, kad korupcija didziausia butent posovietinese salyse, o maziausia tose kurios demokratines buvo ilgiausia laika? :) Gerai, kad kartos keiciasi ir korupcijos Lietuvoje mazeja

rado apie ką rašyti

rado apie ką rašyti portretas
Kodėl vėl kaltinamas sovietmetis? Lietuvoje korupcija pati didžiausia visoje Europoje. O korupcija tai ne vagystė? Tiesa, ten vagiami milijonai, o čia našlaitės. Taigi, našlaičių vogimas – sovietmetis, o milijonų vogimas – šiuolaikiškumas, laisvė, demokratija, vakarai.
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių