Už septynių butelių viskio vagystę merginai skirti viešieji darbai

  • Teksto dydis:

Pirmadienį Klaipėdos miesto apylinkės teismas 19 m. R. S. skyrė pusės metų viešųjų darbų bausmę, įpareigojant neatlygintinai dirbti po 20 valandų per mėnesį visuomenės labui. Mergina pripažinta kalta dėl alkoholinių gėrimų vagystės iš parduotuvės.

Byloje nustatyta, kad nuteistoji praėjusių metų vasarą atėjusi į maisto prekių parduotuvę, į savo rankinę įsidėjo septynis butelius stipriųjų gėrimų ir išėjo už juos nesusimokėjusi. Tai užfiksavo parduotuvėje esančios vaizdo įrašymo kameros.

Teismo posėdžio metu R. S. kalta prisipažino, paaiškino, kad ji vaikštinėdama parduotuvėje pamatė, jog nėra apsauginių, todėl nusprendė pavogti viskio butelius. Vogė tam, kad galėtų juos parduoti ir nusipirkti narkotinių medžiagų, nes tuo metu buvo priklausoma nuo jų. Pavogtus viskio butelius pardavė. Šiuo metu narkotinių medžiagų nebevartoja, lankosi anoniminiuose kursuose. Labai gailisi dėl savo poelgio.

Teismas skirdamas bausmę, atsižvelgė ne tik į tai, kad mergina yra teista, šiuo metu jos atžvilgiu yra nagrinėjama dar viena baudžiamoji byla dėl svetimo turto pagrobimo, yra priimti keli nuosprendžiai jos atžvilgiu, kurie dar nėra įsiteisėję, ji yra ne kartą bausta administracine tvarka už svetimo turto pagrobimą, bet ir į tai, kad devyniolikmetė yra jauno amžiaus, dėl padarytų nusikalstamų veikų gailisi, jas pripažįsta.

Šiuo metu mergina gydosi lankydamasi anoniminiuose kursuose, stengiasi susitvarkyti savo gyvenimą – yra registruota darbo biržoje, kur tikisi baigti kirpėjos kursus, kad galėtų dirbti ir taip užsidirbti pragyvenimui, sutinka su parduotuvės pareikštu civiliniu ieškiniu dėl žalos atlyginimo ir padėdama tėvų, jį atlygins.

Esant nustatytoms aplinkybėms, teismas daro išvadą, jog bausmės tikslai šiuo atveju, tikslingiausiai ir veiksmingiausiai užtikrinant bausmės įvykdymą, bus pasiekti nuteistajai paskyrus viešųjų darbų bausmę. Taip pat parduotuvei ji turės atlyginti beveik pusantro šimto eurų padarytą turtinę žalą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Egle

Egle portretas
Labai buvo isalkusi

mastytojas

mastytojas portretas
reikejo teiseju paskirti karbauski veryga ir kepeni tada verdiktas butu griestas bet teisigas nes vogtis uzdraustas prekias griestai draudziama

Zenonas Priekuliškis

Zenonas Priekuliškis portretas
Kaune už pranešimą apie narkotikų gamybą buvo įkalinta policijos veteranė Skaista Rakauskienė (71 m.) Pralaikyta virš metų Rokiškio durnyne negydoma, iš vakaro suleido vaistus. Laisvėje po savaitės nebepadėjo jokie daktarai ir mirė.Mano tel. 8 662 33770
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių