Už kiaulystę – 100 eurų

Jūrų muziejaus delfinariume – neregėtu chuliganizmu dvelkiantis incidentas. Interneto žvaigžde panoręs tapti maskvietis įšoko į delfinų baseiną per patį šių gyvūnų pasirodymo piką vien tam, kad kitas jo draugas nufilmuotų. Kiaulystę lankytojams ir delfinų treneriams iškrėtę jaunuoliai iš to tik pasipelnė – vienas portalas vaizdelio autorių panoro apdovanoti 100 eurų.

Tarp delfinų – skenduolis?

"Koks žmogus galėtų taip pasielgti dėl pramogos, sunku net suvokti. Tie žiūrovai, kurie matė delfinų pasirodymą, suakmenėję stebėjo vandenyje plūduriuojančio jaunuolio kūną. Žmonės juk atėjo su vaikais. Kažkas iš žiūrovų aiktelėjo, kad nelaimė baseine, visiems per kūną šiurpuliai nubėgo. Kas gali taip linksmintis?" – dienraščiui šio sekmadienio įvykius pasakojo dviejų dukrų tėvas Edvardas.

Su vaikais pasirodymą stebėjusi Sandra taip pat patvirtino, kad pasirodymo antroje dalyje delfinus užgožė vandenyje nutikęs incidentas.

"Kaip vaikinas atsidūrė vandenyje, daugeliui taip ir liko neaišku. Daugumai žiūrovų rūpėjo ne delfinai, o vaikino būklė. Visi atėjome su vaikais į delfinus, ne į lavonėlius pažiūrėti", – piktinosi kita klaipėdietė.

Pasirodymą stebėjusius žiūrovus labiausiai erzino mįslė – iš kur jaunuolis atsirado baseine?

Vieni svarstė, kad vaikinas įšoko į vandenį, kiti tikino, kad matė tik jį išnyrantį į paviršių.

Kai žiūrovų dauguma žvilgsnius nukreipė jaunuolio link, jis plūduriavo nunarinęs galvą į vandenį.

Tik tuomet, kai vaikinas pakėlė galvą įkvėpti oro, visi suprato, kad jis gyvas.

Išvilko už kojos

Baseino vaiduoklis buvo apsirengęs tamsios spalvos rūbais, tad iš pradžių buvo tokių, kurie pamanė, kad jis yra pasirodymo dalis.

"Visi laukėme, kada gi delfinai puls jį gelbėti", – akcentavo Sandra.

Tačiau išvydę, kad ant pakylos buvę treneriai ėmė blaškytis, žmonės suprato, kad tai nėra šou dalis.

Trys merginos, delfinų trenerės, pirmos puolė prie jaunuolio.

Buvo tokių, kurie neiškentę, kol vaikinas bus išgriebtas iš vandens, patys skambino grietajai medicininei pagalbai.

Galų gale viena merginų įšoko į vandenį ir, padedama kitų trenerių, išvilko jaunuolį į krantą, laikydama jį už kojos.

Teigiama, kad incidento dalyvis nesipriešino.

Tuo metu prie jaunuolio prišoko visas būrys personalo, iš tribūnų pakilo pagyvenusi pora.

Kartu sus vyru prie jaunuolio priėjusi moteris veikiausiai buvo medikė, mes pirmoji pasilenkė apžiūrėti vaikino.

Delfinariumą po pasirodymo paliekantys žiūrovai taip ir išėjo neturėdami atsakymo, kas nutiko sekmadienio popietę.

"Išeidami matėme apie 25–27 metų vaikiną, sėdintį ant laiptų. Gal jis laukė medikų? Kadangi jaunuolis avėjo ryškios spalvos sportinius batelius, nusprendėme, kad jis nėra delfinariumo darbuotojas", – prisiminė lankytoja Sandra.

Buvo dar ir mergina?

Paaiškėjo, kad šiam jaunuoliui sužibo tik trumpalaikė šlovė.

Po pasirodymo vaikinas buvo sulaikytas apsaugos darbuotojų ir laukė, kol atvyks policijos ekipažas.

"Visa šia istorija galėtų pasidomėti psichologai, nes man nėra aišku, kas dedasi su mūsų jaunimo karta. Pasirodo, kad vienas iš vaikinų sukėlė štai tokį incidentą, kad kitas galėtų visa tai nufilmuoti ir už tai gautų pinigų. Visiškas košmaras, aš neturiu žodžių", – šiurpo Jūrų muziejaus direktorė Olga Žalienė.

Šiuos jaunuolius, stoviniuojančius prie delfinariumo durų, prisiminė ir kiti lankytojai.

Vienas vaikinų įsitaisė žiūrovams skirtame sektoriuje, o kitas, nutaikęs momentą, įsiropštė į baseiną.

Teigiama, kad kompanijoje buvo ir mergina.

"Jis nusegė atitvarą ir taip pateko į vandenį. Man kyla klausimų, ar gali taip elgtis adekvatus žmogus. Pareiškimą policijai esame parašę ir prašome jam iškelti bylą už chuliganizmą. Delfinų pasirodymo metu žmogus savavališkai atidarė užtvarą ir staiga įšoko į baseiną. Man kilo įtarimų, kad tai buvo iš anksto sutarta ir sugalvota, nes jo draugas filmavo įvykį", – kalbėjo O.Žalienė.

Šoką ir stresą patyrė ir delfinariumo personalas, kuriam teko traukti iš vandens dėmesio ištroškusį jaunuolį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

nesamonė

nesamonė portretas
kiek žinau tam šokinėtojui joks protokolas nebuvo surašytas, eilinį kartą pameluota žmonėms.

Vaclovas R.

Vaclovas R. portretas
Nei vienas nesame apsaugotas nuo silpnapročio išsišokimų. Šiandien įšoko į baseiną, rytoj gal šoks po mano sunkvežimio ratais??? Viskas dėl "prikolo", dėl "bajerio", dėl reitingų ir statusų. O kažkam sugadintas laisvalaikis ir darbo diena. "BOG ne frajer - vsio videt". Anksčiau ar vėliau tokie durniai gauną galą. Tik duok, Dieve, Kad niekas iki tol nenukentėtų.

LJM savanorė

LJM savanorė portretas
Perskaiciusi komentarus apie savanores susidariau nuomone, kad esam skriaudziamos. Is tikruju tai nesam skriaudziamos. Pati savanoriauju Lietuvis Juru Muziejuje daugiau nei metus.Taip, mes kartais valom langus, nes kontrolieriai papraso musu pagalbos, jie turi priziureti iejimus i sale, kad lankytojai be bilietu neieitu i pasirodyma. Valgyti anksciau gaudavom nemokamai, o dabar reikia atsinesti patiems arba galima nusipirkti. Bet galim nemokamai pasiziureti delfinu ir kalifornijos juru liutu pasirodymus bei kelimasis i smiltyne yra nemokamas. Man asmeniskai, LJM yra atsipalaidavimo, dziaugsmo ir ramybes vieta. Po itemptos dienos nuvaziavus ten, as atsipalaiduoju, nusiraminu ir jauciuosi laimingesne. Rusu kalba moku pakankamai, kad suprasciau ir galeciau atsakyti. Buna tokiu atveju, kad supranti ka tau pasako, bet nezinai kaip atsakyti, tai paprasom pagalbos lankytoju arba darbuotoju, kad padetu mum. Aciu uz galimybe buti Lietuvos Juru Muziejaus savanore.
VISI KOMENTARAI 52

Galerijos

Daugiau straipsnių