Uostamiestyje – neleistini ženklai?

Mieste daugėja užrašų ant pastatų, verčiančių įtarti, kad naujoji Rusijos politika čia randa sekėjų. Žvejybos uosto rajone klaipėdiečiai pastebėjo užrašą, kurio turinys mums labiau žinomas iš artimojo užsienio aktualijų.
 

Mieste daugėja užrašų ant pastatų, verčiančių įtarti, kad naujoji Rusijos politika čia randa sekėjų.

Žvejybos uosto rajone klaipėdiečiai pastebėjo užrašą, kurio turinys mums labiau žinomas iš artimojo užsienio aktualijų.

Ant baltų silikatinių plytų sienos kirilica parašyta "Novoros". Kol kas niekas dėl to policijai nepasiskundė.

Jauni žmonės ir toliau terlioja sienas ir dažniausiai šie užrašai su politika neturi nieko bendra. 2-ojo policijos komisariato, kurio veiklos zona apima pietinę miesto dalį, pareigūnų užfiksuotas užrašas ant pastato yra trijų rusiškų raidžių kombinacija.

"Tai yra trys raidės, bet jos niekaip nesisieja su necenzūriniu žodžiu. Galbūt užrašas apskritai nieko nereiškia", – teigė 2-ojo policijos komisariato Viešosios policijos viršininkas Gintaras Lasickas.

Liepos 25-ąją apie 1.30 val. senamiestyje, Bažnyčių gatvėje, policijos patruliai sulaikė 1997 m. gimusį Jevgenijų, kuris juodais dažais ant namo rašinėjo keverzones. Kol kas šiame veiksme politikos neįžvelgta.

Dar aiškinamasi, ar sekmadienį Budelkiemio gatvėje esančio daugiabučio namo balkone iškabinęs kažkokią vėliavą žmogus galėjo nusikalsti įstatymui demonstruodamas mūsų šalyje uždraustus ženklus.

G.Lasickas tikino, kad apylinkės inspektorius, kuriam pavesta išsiaiškinti įvykį, turės patikslinti, kokia tai vėliava ir ar čia esama nusikaltimo.

Aštuntojo aukšto balkone tądien buvo iškabinta Rusijos karinio jūrų laivyno vėliava.

Kol pareigūnai aiškinsis kiekvieną tokį atvejį atskirai, Valstybės saugumo darbuotojai veikiausiai tirs, ar mieste veikia priešiškai nusiteikusiai valstybei lojalūs žmonės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

zaz

zaz portretas
siulau dazus pardavineti tik su dokumentu,uzrasant i atskira kataloga.gal taip bus galima sudrausminti,o apie perkancius daugiau kaip 1 flakona informuoti policija.

eu

eu portretas
Taj kad cia maloletkos durni tokie kaip ir 14 metu litwinaj "patriotaj" kurie tik 18 sukaks spruks is litwos ... o veliava balkone?? Gal senelis buvo juru laivine ar tevas? Ta diena buvo svente ... bet litwaj geriau geju velia os

HOROSH

HOROSH portretas
kol pareigunai aiškinasi , terliotojai teplioja sienas. хорош
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių