Uostamiestyje narkotikus platino ir nepilnametis

  • Teksto dydis:

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdyba (VPK KPONTV) ir Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyrius baigė du ikiteisminius tyrimus dėl narkotinės medžiagos – kanapių platinimo.

Iš viso baudžiamojon atsakomybėn patraukti šeši asmenys, du iš jų – už narkotikų platinimą.

Kaltinimas dėl kvaišalų platinimo pareikštas nepilnamečiui vaikų globos namų auklėtiniui. Septyniolikmetis jau teistas už vagystę, nusikalstamu būdu gauto turto įgijimą bei neteisėtą disponavimą narkotikais. Baudžiamojon atsakomybėn taip pat patraukti keturi, įtariama, narkotines medžiagas įsigiję Klaipėdos miesto gyventojai.

1983 metais gimusiam klaipėdiečiui taip pat pareikštas kaltinimas dėl vaiko įtraukimo į nusikalstamą veiką. Įtariama, kad į susitikimą su kvaišalų pardavėju jis pasiuntė savo penkiolikmetį brolį. Pastarasis išvengė sankcijų, nes nusikalstamos veikos padarymo metu nebuvo sulaukęs amžiaus, nuo kurio galima baudžiamoji atsakomybė.

Du kaltinamieji atlieka už kitus kriminalinius nusikaltimus jiems skirtas bausmes, likusiesiems paskirtos skirtingos kardomosios priemonės – rašytinis pasižadėjimas neišvykti ir įpareigojimas periodiškai registruotis policijos įstaigoje.

Už neteisėtą disponavimą narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti numato laisvės atėmimą nuo 2 iki 8 metų.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

KLP

KLP portretas
Sodint po 20 metu kad maziau to brudo butu tarp normaliu zmoniu...

juokas

juokas portretas
Oi nebauskit vargšiuko jis gi jaunas degradas žudikas jis gi toks berniukas vargšiukas
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių