Uostamiestyje aptikta suklastotų monetų

Nusikaltėliai įsigudrino padirbinėti ne tik eurų banknotus, bet ir nedidelio nominalo euro centus. Į policiją kreipėsi dviejų įmonių vadovai, pranešę, kad perskaičiuojant grynuosius pinigus, aptikti padirbti euro centai.

Viena padirbtų pinigų siunta atgabenta iš Telšiuose Kęstučio gatvėje įsikūrusio prekybos centro, antroji – iš Palangos rinkliavų centro.

Policijai buvo pateiktos 10 ir 20 centų nominalo monetos. Rasta 18 vienetų 10-ies centų monetų ir 6 vienetai 20-ies centų monetų.

Pasak uostamiesčio pareigūnų, dažnai gyventojai apsirinka manydami, kad nusikaltėliai padirbinėja tik euro banknotus. Daugybę tokių netikrų euro centų pavyksta aptikti už vietinę rinkliavą atsakingoms įmonėms. Gudruoliai tokiu būdu mėgina atsiskaitinėti už automobilių stovėjimą apmokestintose miestų teritorijose.

„Padirbtų pinigų galima gauti įvairiausiose vietose. Nebūtinai tik turgavietėse. Tai gali būti vaistinės, kirpyklos, smulkios įmonės, net prekybos centrai. Pernai buvo pradėta 115 tyrimų dėl suklastotų pinigų. Tik keturi atvejai nustatyti miesto turgavietėse“, – tikino Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos grupės vyresnioji specialistė Jūratė Jūratė Albrektienė.

Dažnokai nusikaltėliai monetas perdirbinėja iš buvusios valiutos monetų – litų.

„Įdomu tai, kad ekspertizės metu lengviau nustatyti euro banknotų tikrumą, o štai norinti ištirti monetas, reikia atlikti monetų metalo cheminės sudėties analizę, bei ištirti svorį“, – aiškino J.Albrektienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Simas

Simas portretas
Valio. Bus reikalingi euro centų tikrinimo aparatai. Internete tokius jau siūlo nusipirkti.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių