Uostamiesčio pareigūnai šukavo turgavietes

  • Teksto dydis:

Policininkai vis dažniau apsilanko turgavietėse ir stengiasi nustatyti kaip galima daugiau prekybos taisyklių pažeidimų bei nusikaltimų.

Praėjusių metų gruodžio pradžioje bei šiemet sausį Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai lankėsi apskrities turgavietėse. Tokios akcijos tikslas – vykdyti bendrąją prevenciją ir užkardyti bei išaiškinti teisės pažeidimus, darančius žalą valstybės ekonomikai.

Pagrindinis pareigūnų dėmesys nukreiptas į dažniausiai turgavietėse daromus teisės pažeidimus, už kuriuos numatyta administracinė atsakomybė. Ypatingas dėmesys kreiptas į neteisėtą vaistų prekybą, pirkėjų apgaudinėjimą, prekybos taisyklių pažeidimą bei vertimąsi neteisėta komercine veikla.

Klaipėdos apskrityje pareigūnai atliko 38 patikrinimus, nustatė 17 pažeidimų: šešis prekybos vaistais, keturis prekybos turgavietėse ir viešose vietose taisyklių, keturis mažmeninės prekybos taisyklių, vieną prekybos alkoholiniais gėrimais, vieną prekybos tabako gaminiais taisyklių pažeidimą ir pramoninės nuosavybės teisių pažeidimą.

Patikrinimų metu daugiausia pažeidimų nustatyta Klaipėdos mieste. Tai 6 nelegalios vaistų prekybos atvejai, iš nelegalios apyvartos buvo išimta 12 093 įvairios tabletės.

Klaipėdos "Tilžės" turgavietėje, dirbant su Klaipėdos apskrities valstybinės mokesčių inspekcijos kontrolės departamento Operatyvios kontrolės skyriaus pareigūnu, sulaikyta prekeivė, pas kurią aptikti 45 vienetai įvairių rūšių alkoholinių gėrimų bei 34 pakeliai įvairių tabako gaminių.

Moteris neturėjo dokumentų, įrodančių teisėtą gaminių įsigijimą ar atgabenimą, ji veiklą vykdė neturėdama licencijos. Prekeivė į policijos akiratį pateko pirmą kartą, jos atžvilgiu pradėta administracinė teisena.

Rietavo turgavietėje pareigūnai tikrino, ar nėra pažeidžiamos prekybos taisyklės. Be to, atkreiptas dėmesys į kišenvagius. Policininkai nutvėrė žmogų, turėjusį orinį pneumatinį šautuvą. Ginklas iš savininko buvo paimtas.

Pareigūnai pažymi, kad turgavietė yra didesnio nusikalstamumo zona, kur kontrolė ir prevencinės priemonės turi būti vykdomos nuolat, pasitelkiant ir kitų padalinių pajėgas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Alius

Alius portretas
O kas darosi, taip vadinamuosiuose srotuose?Ar bent vienas esat gavę čekį už pirktą, naudotą detalę? Ar bent kas įsivaizduoja kiek iš tų lupenu yra parduodama detalių oficialiai?

Romas

Romas portretas
Neatsimenu kada turgavieteje esu gaves ceki.

Vaclovas

Vaclovas portretas
Pagaliau ledai pajudėjo. Tokių nelegaliai besikraunančių turtus-begalė.Jau vien pažiūrėjus,kad šiais metais žymiai daugiau surinkta mokesčių-rodo,kad kontrolė vyksta. Kad taip anksčiau būtų šios kontroliuojančios institucijos dirbusios.Ir tai dar mąsė visokiausių įmonių ,įmonėlių,kurios prisikūrusios dukterinių visoje Lietuvoje ,tik valstybė to nemato.O kenčiame visi Lietuvos gyventojai.Nes jie gudrumu didžiulį pelną pasiima sau o valstybei rodo grivenas.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių