Uostamiesčio mokykloje sprogmenų nerado

Antradienį gavus pranešimą apie sprogmenį buvo evakuota Klaipėdos Ievos Simonaitytės mokykla.

Direktoriaus pavaduotoja ūkio ir bendriesiems klausimams Edita Merkevičienė tikino, kad buvo pranešta apie mokykloje padėtą sprogmenį.

„Renku visų kabinetų raktus ir pareigūnai ruošiasi apžiūrėti visas patalpas. Nežinau, ar situacija pavojinga, ar kas pajuokavo. Bet patikrinti reikia“, – tikino mokytoja.

Policija paskelbė planą „Skydas“. Į įvykio vietą atskubėjo policijos patruliai, nusikaltimų tyrėjai, greitosios medicinos pagalbos ekipažas, ugniagesiai gelbėtojai bei „Aro“ kovotojai.

Pranešimo mokykloje padėtą sprogmenį bendruoju pagalbos telefonu sulaukta 10.35 val.

Iš mokyklos evakuota apie 80 moksleivių bei darbuotojai. Mokiniai paleisti iš pamokų.

Prieš dešimtmetį mokiniai neretai anonimiškai pranešdavo apie padėtus mokyklose sprogmenis. Vėliau paaiškėdavo, kad taip pasielgta baiminantis kontrolinio darbo. Melagiai dažniausiai būdavo demaskuojami, tekdavo bausti šių nepilnamečių tėvus.

Paskutinio melagingo pranešimo apie neva padėtą sprogmenį būta spalio 10 dieną, tąkart iš taksofonų skirtingose uostamiesčio vietose du kartus paskambinęs anonimas melavo apie sprogmenį prekybos ir pramogų centre „Akropolis“. Šis melagis dar neišaiškintas.

13.35 val. planas „Skydas“ atšauktas. Mokiniai į pamokas nebegrįžo.

Pasak policijos pareigūnų, apie sprogmenį skambinta iš mobiliojo ryšio telefono, sprendžiant iš balso, anonimui gali būti apie 15 ar 16 metų. Todėl beveik neabejojama, kad jis mokosi toje pačioje mokykloje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

deivis

deivis portretas
Jus lopai ko cie stumet ant šulos I savo šule pirma pazuriekis lopai jus kurva

Anonimas

Anonimas portretas
13 buvusi mano mokykla.

Smalsuole

Smalsuole portretas
Tai kurioje klasėje turėjo rašyti kontrolinį?
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių