Uostamiesčio gatvėse – lyg čiuožykloje

Antradienio rytą paspaudęs šaltukas smogė iš peties – keliuose ir miesto gatvėse slydo ir dužo automobiliai, į avariją pateko ir į darbą vykusi Klaipėdos miesto apylinkės teismo teisėja, skaudų eismo įvykį patyrė dar dvi moterys. Visos jos atsidūrė reanimacijos palatoje.

Mašinos rėžėsi, vertėsi, dužo

Nutirpus pirmajam sniegui Klaipėdoje antradienį tikėtasi gerų eismo sąlygų, tačiau gamta iškrėtė pokštą – po atodrėkio naktį staiga pašalo, ir ryte keliai virto čiuožykla.

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Operatyvaus valdymo skyriaus pareigūnai teigė, kad vakar nuo 7 iki 15 val. mieste užfiksuoti devyni techniniai eismo įvykiai ir dvi avarijos, kuriose nukentėjo moteris ir vaikas.

Klaipėdos rajone metalinėmis vadinamų avarijų būta dešimties, per vieną eismo įvykį sunkiai sužalotos dvi moterys.

Į uostamiestį Palangos plentu ryte Jakų link važiavę žmonės ties Kalote matė į abi kelio puses nuvažiavusius automobilius. Vienas jų, penktosios klasės BMW, priekiu rėžėsi į kairėje pusėje esantį atitvarą ir liko stovėti sugurintu priekiu.

Panašu, kad šiose avarijose žmonės nesusižeidė.

Dauguma eismo įvykių nutiko vairuotojams neatsargiai vairuojant slidžiu keliu.

Pranešimai apie avarijas pasipylė būtent septintą, kai daug dirbančių žmonių susiruošė į darbą.

Mašinos slydo, rėžėsi į kelio ženklus, medžius, riedėjo nuo kelių ir vertėsi. Techninių eismo įvykių buvo kur kas daugiau, nei fiksavo policininkai.

Įtūžę dėl slidžios kelio dangos vairuotojai pildė eismo įvykio deklaracijas ir pareigūnų nekvietė.

Regis, kad panaši situacija buvo visoje Lietuvoje. Vakar nuo pat ryto vienas po kito pasipylė pranešimai apie avarijas ir iš tolimiausių šalies kampelių.

Ligoninėje – keturi žmonės

Nežinia, ar slidus kelias kaltas dėl avarijos uostamiesčio Laukininkų gatvėje.

Antradienį 7.35 val. ties 13 namu, ten, kur vaikai pėsčiųjų perėja traukia į mokyklą, automobilis "Renault", vairuojamas 30-mečio Tomo, partrenkė vaiką.

Nukentėjo 11 metų berniukas, jis pateko į Vaikų ligoninę.

Eismo įvykio metu vaikui sumušta galva, medikai ketino stebėti jo būklę per naktį.

7.26 val. Klaipėdos rajone, Vėžaičių seniūnijoje, netoli Stirbių kaimo, ruože tarp Girininkų ir Brožių nuo kelio nuvažiavo ir apsivertė "Audi".

52 metų vairuotoja Irena ir panašaus amžiaus jos bendrakeleivė sunkiai sužalotos.

Greitosios pagalbos medikai išvežė nukentėjusiąsias į Klaipėdos universitetinę ligoninę. Abi patyrė politraumą ir yra gydomos Reanimacijos skyriuje.

Prieš pat 9 val. Pamario gatvėje ant slidaus kelio nesuvaldžiusi BMW į medį rėžėsi Klaipėdos miesto apylinkės teismo teisėja.

Karklėje gyvenanti moteris neišvairavo ledu padengtame posūkyje netoli automobilių aikštelės.

Mašina nuo smūgio deformavosi, tad sąmonės nepraradusią moterį, sukarpę automobilį, išvadavo gelbėtojai.

Nukentėjusioji buvo sąmoninga, tačiau sunkiai sužalota. Jai taip pat diagnozuota politrauma, ji tapo trečiąja Reanimacijos skyriaus paciente, atgabenta į ligoninę beveik tuo pat metu, kaip ir pirmosios dvi avarijos aukos.

Ligoninės vyriausiojo gydytojo pavaduotojas Eugenijus Zalagėnas patikino, kad visų trijų moterų gyvybėms grėsmės nėra, tačiau jos labai sunkiai sužalotos.

Priėmimo skyriuje buvo nemažai nugriuvusių, paslydusių ir taip kojas bei rankas susižeidusių klaipėdiečių.

Barstė po avarijos

Po 9 val., kai policininkai ir ugniagesiai triūsė Pamario gatvėje šalindami ką tik įvykusios avarijos padarinius, nuo Karklės pusės atvažiavo didelė mašina, barstanti gatves.

Visų nuostabai, vairuotojas stabtelėjo visai netoli nelaimės vietos, apsisuko ir nuvažiavo atgal.

Kalniukas ir posūkis, kur nevaldoma nuo kelio nulėkė teisėjos mašina, liko spindėti ledu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Zvyras

Zvyras portretas
Metu metais kartojasi tas pats: sudauzyti automobiliai, nebarstyti keliai, saligatviai, kaulu traumos... Pagaliau bus atsakomyben patrauktos atsakingos istaigos ar ir toliau nevykdys savo pareigu? Negi smeliu ir druska yra "plaunamos" lesos?

Anonimas

Anonimas portretas
Kur čia vardą įrašyt, programuotojai jūs nevykę??????

Anonimas

Anonimas portretas
Jurgiui, pilnai pritariu. Kalbančių per dieną matau daugybę Klaipėdoje. Tai gali būti atsakymas, kodėl tiek avarijų. Aišku, ne visi dėl kalbėjimo susidaužė mašinas, bet tikrai ne vienam taip atsitiko dėl kalbėjimo telefonu.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių