Troškulio geografija Klaipėdoje – plati

Paklausti, kur Klaipėdoje dažniausiai renkasi girtuokliai, policijos pareigūnai atsako trumpai ir aiškiai – visur, kur netoli parduotuvės ir yra galimybė atsisėsti. Savaitės viduryje pabandę pasižvalgyti po uostamiestį dienraščio "Klaipėda" korespondentai įsitikino, kad policininkai buvo visiškai teisūs.

Laukia 8 valandos ryto

Mieste girtaujama atvirai, visur ir daug.

Tik dažniausiai svaiginamasi ne lauko kavinėse ir ne brangiais gėrimais, kaip mano Lietuvą valdantys asmenys, o kiemuose, skveruose, prie parduotuvių.

Paprastai parduotuvėse perkamas pigiausias alus ir vynas.

Trečiadienį prieš aštuntą val. ryto didelis sujudimas vyksta prie Šilutės pl. 8-ojo namo, kurio rūsyje įrengti vienos nakties nakvynės namai.

Apsiblausę žmonės kasdien tokiu metu palieka savo miego vietą ir pasklinda po apylinkes.

Jie jau yra išmynę takus ir užsimerkę nueitų iki nedidelės parduotuvėlės vos už kelių daugiabučių pastatų.

Pirmieji jos pirkėjai būna būtent nakvynės namų gyventojai.

Vos kelios minutės po aštuntos vyras atnešė į taromatą kelis butelius. Kitas jo laukė su centais kišenėje.

Netrukus jie sumetė į krūvą savo naudą. Nusipirko plastikinį bambalį pigaus alaus. 8.12 val. jis jau buvo tuščias. Vyrai numalšino troškulį už parduotuvės kampo.

8.15 val. kiek atokiau nuo nakvynės namų, ąžuolyne už "Aitvaro" gimnazijos, saulės atokaitoje ant suoliuko įsitaisė keturi vidutinio amžiaus vyrai.

Tvarkingai apsirengę jie nebuvo panašūs į benamius, veikiau į tądien turėjusiuosius išeiginę dieną.

Vyrai taip pat gurkšnojo pigų alų. Gėralą dviejuose plastikiniuose buteliuose jie atsinešė ateidami nuo Taikos pr. pusės.

Aplinkui vaikštinėjo šunis vedžiojantys garbaus amžiaus klaipėdiečiai, į mokyklą skubėjo moksleiviai.

Girtavo ir moterys

Policijos patruliai pasakojo, jog mieste viešose vietose girtaujama visą dieną, bet žurnalistai patyrė, kad labiau tikėtina tokių asmenų pamatyti pasibaigus darbo laikui.

Apie 17 val. netoli Perkėlos gatvės, kur yra ne vienas tvenkinukas ir laukai apžėlę krūmais, stovėjo tamsus "Audi".

Du jauni vyrai pasikeisdami kliukino alų iš plastikinės taros. Kai butelis ištuštėjo, jie ten pat nusišlapino ir išvažiavo.

Dar viena girtuoklių pamėgta vieta – šalia tvenkinio, vadinamo Žardės vardu, nes yra jis netoli taip pat vadinamo prekybos centro.

Dirbantys žmonės dar nebuvo spėję grįžti namo, kai ant šio tvenkinio kranto po gluosniu sutūpę alkoholinius gėrimus iš skardinių gurkšnojo linksma kompanija – dvi moterys ir vyras.

Saulės atokaitoje jie jautėsi saugūs ir laimingi, nors trijulę pro savo namų langus matė netoliese gyvenantys ir čia takais vaikštinėjantys klaipėdiečiai.

Sumušė du policininkus

Toje pačioje vietoje prieš porą savaičių vos neatsitiko tragedija.

Tąkart ten girtavo viena moteris ir keli vyrai, šalia sukinėjosi pusantrų metų mergaitė. Mažylė vos nenuskendo įlipusi į vandenį.

Tai pamatė praeiviai ir iškvietė policiją. Pareigūnai nesunkiai rado girtuoklius ir panoro paimti vaiką iš nesaugios aplinkos.

Tačiau šalia moters buvę girti vyrai pasipriešino, pareigūnai su jais susigrūmė.

Pamatę šią situaciją atskubėjo dar keli girtuoklių draugai. Jie puolė prie policininkų, palinkusių ties sulaikomais asmenimis, ir ėmė juos spardyti.

Galiausiai į policiją pateko du asmenys. Vienas jų – už tai, kad nepakluso teisėtiems pareigūnų reikalavimams, kitas – kad plūdosi ir girtavo viešoje vietoje.

Ir praėjus kelioms savaitės po šio įvykio vienas pareigūnų pasakojo tebejaučiantis skausmus suspardytoje nugaroje.

Beje, mažylė, kurios saugumu susirūpino svetimi žmonės, visai neseniai jau buvo paimta iš neblaivios motinos.

Šios sugyventinis vėlai vakare grįžo namo girtas ir nerado savo moters bei vaiko.

Paskambinęs sugyventinei jis aprėkė moterį už tai, kad prieš vidurnaktį kažkur bastosi su maža dukrele ir pažadėjo išvanoti jai kalį, kai grįš.

Pakeliui namo ši moteris surinko Bendrojo pagalbos centro numerį ir pranešė, kad baiminasi girto sugyventinio smurto.

Kai į įvykio vistą atvažiavo policijos patruliai, paaiškėjo, kad abu pusantrų metų mažylės tėvai yra girti, ir palikti mažą vaiką su jais būtų nesaugu.

Tada mergaitė buvo nugabenta į Sutrikusio vystymosi kūdikių namus.

Kodėl socialinės tarnybos nepasidomėjo motinos elgesiu ir greitai grąžino jai vaiką, nežinia.

Nė nebandė slėptis

Skveras netoli prekybos centro "Žardė" yra dažnai lankomas pagyvenusių šio mikrorajono žmonių. Tačiau čia apie 17.20 val. jau vieną suolą okupavę kėpsojo du visiškai apsvaigę jauni vyrai.

Iš purvinų jų rūbų galima buvo spėti, kad jie – benamiai, bet taip tvirtinti būtų pernelyg drąsu. Savo dienos "normą", panašu, jie jau buvo išgėrę.

Šalia pėsčiųjų tako netoli Debreceno gatvės ant akmenų sėdėjo du vyrai. Vienas jų atrodė blaivus, šalia jo stovėjo buteliukas sulčių.

Kitas vyras kažką aktyviai aiškino, plačiai gestikuliavo, bet visi jo judesiai rodė, kad jis – jau gerokai įkaušęs. Kas kelios minutės jis užsiversdavo butelį.

Visa tai vyko matant pagyvenusiems žmonėms bei kieme žaidžiantiems vaikams.

Už Šilutės pl. 40 numeriu pažymėto pastato, kuriame įsikūręs ne tik prekybos centras, bet ir restoranas "Neringa", yra akmeninė tvorelė, kuri traukte traukia girtuoklius.

Pavakare ją buvo aptūpęs visas būrys vyrų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

o

o portretas
nepalojes ant liberalu niekaip negali... deja, liberalai negali kiekvienam latrui gerkle uzristi... del karo, maro ir bado tikriausiai irgi bus kalti liberalai... arba LIANDZBERGIS:)

gmm

gmm portretas
Gyvenu prie bažnyčios. Šalia yra alkoholio parduotuvė. Veik kiekvieną 8 ryto prašo ir net reikalauja iš praeivių pinigų 4-10 žmonių gauja. Po to prisiperka bambalių ir čia pat geria. Po to čia pat tuštinasi tiesiog ant tako. Taip kokią 18 val vėl tas pats būrelis renkasi pagerti. Ir vėl gyventojų kiemuose ar tiesiai ant gatvės važiuojamosios dalies geria.

Jonas D.

Jonas D. portretas
Ačiū korespondente D.Janauskaitei už pilietinį reidą.Tegu mato liberalai ir tokie kaip Gentvilas -jų tėvas ir autoritetas,kaip naudojasi treninginiai ,, žmogaus'' teisėmis... nusilakti ir ten pat nusi...Gal ir Šulciui su Grublauskiu nesvarbu-liberalu ? Juk Vilniaus merui Šimašiui -liberolų lyderiui ,,trin trava".
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių