Teplionių meistrai nesiilsi

  • Teksto dydis:

Pietinėje miesto dalyje tepliotojų aukomis per savaitgalį tapo penkių namų gyventojai.

Namus prižiūrinčios įmonės darbuotojai užfiksavo, kad vandalai nuniokojo Statybininkų prospekto 12, 14 ir 16 namų sienas. Nuo grafičių mėgėjų nukentėjo ir Smiltelės gatvės 29 namas bei Liubeko 3 namo fasadas.

Pastatus administruojančios įmonės „Vitės valdos“ direktorius Jevgenij Sakovskij aiškino, kad pastebėjus padarytą žalą gyvenamųjų namų sienoms surašomi aktai ir įmonė kreipiasi į policiją.

„Mes ir šį kartą kreipėmės į policiją. Tai ne pirmas kartas, kai prašome pagalbos, tačiau net ir sulaikius niokotoją, įvykus ne vienam teismo procesui, realiai žala mums nebuvo atlyginta“, – pastebėjo J.Sakovskij.

Klaipėdos miesto apylinkės teisme nuosprendį jau yra išgirdęs vienas žymiausių uostamiesčio „tagerių“ Gintaras Genčas, žinomas „Gin ov“ pseudonimu.

„Teismai skelbia nuosprendžius, skiriamos viešųjų darbų bausmės, bet priteistos žalos šie veikėjai neskuba atlyginti“, – pastebėjo J.Sakovskij.

„Vitės valdų“ administracija šį pavasarį uždažė visus priešinius, kuriuos aptiko ant įmonės administruojamų namų sienų.

„Tačiau jau po dviejų dienų ant vieno iš namų vėl atsirado grafitis. Prieš tai buvęs piešinys užėmė maždaug dešimties kvadratinių metrų plotą, o ant šviežių dažų netrukus buvo nupieštas dar didesnis“, – apgailestavo J.Sakovskij.

Toks niekdarių elgesys tik siutina, nes grafičio nuvalymo ar uždažymo paslaugos nėra pigios.

„Juk tai kainuoja. Gyventojai priversti mokėti iš savo kišenės. Tiesa, mes gyventojams nepateikiame sąskaitų už šiuos darbus. Dažniausiai grafičius uždažome iš namo eksploatacinių lėšų.

Tačiau už šiuos pinigus geriau būtų atlikti remonto darbus, o ne uždažinėti piešinius ant namų sienų“, – kalbėjo J.Sakovskij.

Namų savininkams, kurie nesiims priemonių panaikinti tokias terliones, gresia baudos.

„Tačiau už kažkieno padarytą nusikaltimą gyventojai turi mokėti iš savo kišenės. Tai yra paradoksas“, – pastebėjo J.Sakovskij.

Šį kartą suskaičiuota, kad per savaitgalį vandalų padaryta žala siekia 2,6 tūkst. litų.

Įvykį tiria Klaipėdos policijos 2-asis komisariatas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

L>V

L>V portretas
AŠ TAIP PAT NORIU IŠREIKŠTI SAVO NUOMONĘ APIE TUOS SIENŲ TEPLIOTOJUS-SUPRASČIAU,JEI NEBŪTŲ NEI VIENAS NUTVERTAS.BET DABAR MANO ŽINIOMIS YRA NUTVERTŲ,BAUSTŲ ,NET ĮVAIRIOM BAUSMĖM.SIŪLAU NUBAUSTI BAUSME,KAD NUVALYTŲ TUOS GRAFIČIUS NUO SIENŲ,PAVYZDŽIUI,PUSĖS MIESTO.IR VISAI NESVARBU,TAI JO DARBAS AR NE.JEI NENORI VALYTI-TEGU PASAKO,KAS TAI PADARĖ IR PATS ĮRODINĖJA,KAD NE JIS.MAN ATRODO,KAD TIE TEPLIORIAI LABAI GERAI VIENAS KITĄ ŽINO,O KADANGI BAUSMĖS JUOKINGOS-KO NETEPLIOTI.TUR BŪT GANA GREIT PATYS PRANEŠ POLICIJAI APIE KOLEGŲ DARBELIUS,NES NENORĖS KENTĖTI PATYS.O DABAR KODĖL TURI KENTĖTI SAVININKAI,GYVENTOJAI?ČIA TAI JAU TIKRAI ABSURDAS.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių