Telefoninis sukčius nuskriaudė 90-metę

Penktadienį nuo telefoninio sukčiaus vėl nukentėjo garbaus amžiaus klaipėdietė. Moteris, patikėjusi aferistu, šiam atidavė pusketvirto tūkstančio eurų savo santaupų.

90-metė klaipėdietė pareigūnams papasakojo, kad penktadienį apie pusė keturių jai laidiniu telefonu paskambino kažkoks vyras. Jis prisistatė policininku ir pareiškė, jog į jos namus netrukus atvyks pareigūnas patikrinti esą pas ją esančių padirbtų pinigų.

Po pusvalandžio pas moterį pasirodė neuniformuotas vyras, kuris neprisistatė, jis paėmė iš senolės 3,5 tūkst. eurų ir sutarė, kad jie kartu vyks į policiją.

Atvykėlis išėjo į kiemą, neva palaukti, kol moteris apsirengs. Ši išėjusi nepažįstamojo neberado. Supratusi, jog buvo apgauta, klaipėdietė kreipėsi į policiją.

Įtariamasis apie 30 metų amžiaus, 170 cm ūgio, trumpų plaukų, kalbėjo lietuviškai.

O štai dieną prieš minėtą įvykį, ketvirtadienį, Klaipėdos rajone, Lapių kaime, gyventojams netgi pavyko sulaikyti aferistus, viliojusius iš senyvo amžiaus žmonių pinigus.

Ketvirtadienį, apie 18 val., 80-metei senolei, gyvenančiai Lapių kaime, į namų laidinį telefoną irgi paskambino policijos pareigūnu prisistatęs vyras ir teigė, jog ši neva mokesčius sumokėjusi padirbtomis kupiūromis, tad į jos namus netrukus atvyks „ekspertas“, kuris patikrins pinigus ir prireikus juos pakeis į tikrus.

Maždaug po valandos į močiutės namus atvyko du 24 ir 19 metų vaikinai prisistatę ekspertais ir ketino „tikrinti“ pinigus, tačiau moteriai kilo įtarimų dėl itin skurdžios ir apdriskusios „ekspertų“ aprangos ir keisto elgesio, tad ji nusiviliojo juos prie netoliese esančios parduotuvės, kur ji ėmė šauktis žmonių pagalbos.

Parduotuvėje buvę Lapių kaimo gyventojai atskubėję sulaikė senolę apvogti ketinusius vyrus bei iškvietė policijos pareigūnus.

Įtariamieji sulaikyti, vienas jų, gimęs 1998 m., yra puikiai pareigūnams žinomas už panašaus pobūdžio nusikaltimus, ne kartą teistas už sukčiavimą.


Šiame straipsnyje: telefoniniai sukčiaivagystė

NAUJAUSI KOMENTARAI

povilas

povilas portretas
naikinti sukčius kaip ueles

:)

:) portretas
Namo renovacijai.

Taip

Taip portretas
Toliau ir bus , kol valstybė tikrins sąskaitas banke . Daugima senu žmonių laiko pinigus namuose , kad gauti lengvatą šildymui ar mano renovacijai.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių