Teismui perduota Skuodo vyriausiojo architekto byla

  • Teksto dydis:

Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras 2019 m. vasario 22 d. Klaipėdos apygardos teismui perdavė baudžiamąją bylą, kurioje buvęs Skuodo rajono savivaldybės administracijos Architektūros ir urbanistikos skyriaus vedėjas vyriausiasis architektas T. B. kaltinamas piktnaudžiavimu tarnyba, kyšininkavimu, dokumentų klastojimu ir suklastotų dokumentų realizavimu.

Kartu su vyriausiuoju architektu šioje byloje kaltinimai padėjimu piktnaudžiauti ir klastoti dokumentus pareikšti jo bendrininkei V. G.

Ikiteisminį tyrimą atlikę Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) Klaipėdos valdybos pareigūnai ištyrė atvejus, kai vyriausiasis architektas neteisėtai susitardavo su užsakovu, kad už piniginį atlygį jis parengs statybos projektą. Vykdydamas susitarimą, vyriausiasis architektas, siekdamas nuslėpti projektų autorystę, statybos projektuose nurodydavo iš anksto su  bendrininke V. G. sutartą, tikrovės neatitinkančią informaciją, esą šių projekto autorė ir projekto vadovė yra V. G.

Tokiu būdu dalis projektų dokumentų buvo suklastojama. Vėliau vyriausiasis architektas paties parengtiems projektams pritardavo ir išduodavo statybos leidimus suprojektuotiems pastatams statyti.

Ikiteisminį tyrimą kontroliavo ir jam vadovavo Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Antanas

Antanas portretas
Kaip nebūtų keista bet mano kelyje sutikti "valdiški" architektai-specialistai, dirbantys urbanistikos skyriuose, pasirodo beveik nieko nesugebantys- vienas tesugebėjo per keletą mėnesių pripaišyti tik namų planų, kitas vos ne per pusmetį nesugebėjo užbaigti projekto statybos leidimui...Tad susidariau nuomonę, kad į tuos skyrius eina tie, kurie savarankiškai nesugeba dirbti...Gal būt toks kontingentas susidaro dėl mažų algų palyginus su privačiai dirbančiais produktyviais architektais? O kas liečia vyriausių architektų įtaką šiandieninėje statyboje, tai geriausias atsakymas-nauji namų kvartalai, kuriuose nuo įvairovių ir margumynų akys genda...Jeigu kas sako, kad tam jie neturi įstatymu suteiktų įgaliojimų, tai manau nei vienas niekur nesikreipė, kad tie įgaliojimai atsirastų, nes gyvena nuo algos iki algos, gal ir nuo vienų iki kitų rinkimų...Daugiamečių vyriausių architektų laikai matyt pasibaigė, o kartu ir jų įtaka miestų architektūroms.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių