Teismui perduota byla dėl šiltnamyje užkastų kūdikių

  • Teksto dydis:

Klaipėdos apygardos prokuratūra ketvirtadienį perdavė baudžiamąją bylą, kurioje pasikėsinimu nužudyti du savo kūdikius kaltinama Skuodo rajono gyventoja G. K.

Ikiteisminis tyrimas buvo pradėtas šių metų kovo 31 dieną, gavus informaciją, kad Skuodo rajone moteris prieš kelias savaites namuose pagimdė kūdikį ir jį užkasė šiltnamyje.

Išsamiai atlikus tyrimą ir surinkus duomenis, kraupūs įtarimai pasitvirtino – 34-erių metų moteris 2015 metų spalį namuose pagimdė sūnų, o šių metų kovą – mergaitę. Abu kūdikius ji užkasė šiltnamyje. Manoma, kad abu vaikai gimė 40-ąją nėštumo savaitę. Medicinoje neišnešiotu naujagimiu laikomas 22-37 nėštumo savaitę gimęs kūdikis.

„2015 metais gimusio naujagimio mirties priežasties nustatyti ekspertams nepavyko, nes palaikai jau stipriai apirę. Kvalifikuojame pagal tyčios kryptingumą, kad moteris buvo nusiteikusi jų neauginti, jos tolesni veiksmai“, – BNS sakė tyrimą kontroliavęs Klaipėdos apygardos prokuroras Arūnas Saunorius. Prokuroras minėjo, kad teismui buvo perdavęs bylą Plungės rajono gyventoją kaltinant naujagimio nužudymu, jo kūnas net nerastas, tačiau motinai Aukščiausiojo Teismo verdiktu yra skirta 5 metų laisvės atėmimo bausmė.

Kaip pranešė prokuratūra, kaltinamoji savo kaltę iš dalies pripažino ir teigė, kad slėpė nėštumą nuo aplinkinių, todėl nesilankė pas gydytojus. Ji tikėjosi, kad abu kartus įvyks persileidimas, tačiau taip neatsitikus, abu kartus mažylių kūnus užkasė šiltnamyje.

Ikiteisminio tyrimo metu atlikus Teismo psichiatrijos, teismo psichologijos ekspertizę konstatuota, kad kūdikių motina yra pakaltinama. Nusikaltimų padarymų metu G. K. galėjo suprasti savo veiksmų esmę ir juos valdyti.

Baudžiamasis kodeksas kaltinamajai G. K. numato laisvės atėmimą nuo 8 iki 20 metų arba laisvės atėmimą iki gyvos galvos. Moteris teismo laukia laisvėje.

Moteris kartu su vyru augina 6 vaikus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
O kaip turi jaustis iš to šiltnamio agurkus pirkę?..

Vikas

Vikas portretas
Kuo grieztesne bausme uz zmogzudystes!
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių