Teismas pradėjo aiškintis keturių vaikų motinos nužudymo aplinkybes

Klaipėdos rajono apylinkės teismas pradėjo nagrinėti bylą, kurioje rajono policininkai kaltinami netinkamai atlikę pareigas, kai nesulaukusi pagalbos mirtinai buvo sumušta keturių vaikų motina.

Pernai vasario 11 d. Dituvos kaimo gyventoja, paskambinusi bendruoju pagalbos numeriu, pranešė, kad atėjo galbūt neblaivus sutuoktinis, nors teismas jam uždraudė artintis prie namų. Moteris nurodė, kad yra mažamečių vaikų ir laukia pareigūnų.

Pranešimą Klaipėdos vyriausiojo policijos komisariato budėtojai persiuntė rajono budėtojams, tačiau šie į įvykio vietą pareigūnų neišsiuntė. Vėliau policininkai teigė, kad nebuvo nurodytas konkretus adresas, o visi rajono patruliai esą buvo išvykę į kitus įvykius.

„Nėra jokių duomenų, kad nebūtų turėję pajėgų. Nebuvo pajėgų pasiųsti pareigūnų į eismo įvykį, o dėl šito įvykio visiškai nebuvo prašyta pagalbos ir nebuvo reaguota taip, kaip numato teisės aktai. Paskambinus ir neatsiliepus pareiškėjai, akivaizdu, kad kyla pakankamai pagrįstos abejonės, kas vyksta įvykio vietoje, todėl turėjo būt reaguojama“, – teigė Klaipėdos apygardos prokuratūros prokurorė Kristina Blinstrubienė.

Pagal teisės aktus į C kategorijos pranešimus privalu reaguoti per valandą, bet rajono budėtojai, po trijų nesėkmingų bandymų prisiskambinti pagalbos besišaukusiajai, įvykį pažymėjo kaip sureaguotą, nors ekipažas išsiųstas nebuvo. Tą dieną budėję Klaipėdos rajono policijos komisariato Operatyvaus valdymo grupės pareigūnai Vygandas Vitkauskas ir Robertas Ražauskas savo kaltę neigia.

„Mes komentuosime, kai bus baigtas bylos nagrinėjimas. Šiuo metu vyksta bylos nagrinėjimas, yra apklausiami liudytojai, po to bus apklausti kaltinamieji, bus aiškios visos aplinkybės ir žiniasklaida sužinos visas naujienas“, – aiškino teisiamųjų advokatas Donatas Lengvinas.

33e metų moterį, nesulaukusią pagalbos, tą patį vakarą mirtinai sumušė sutuoktinis. Už tai, kad policijos pareigūnai laiku nesureagavo į moters pagalbos šauksmą, jiems gresia dveji metai nelaisvės arba bauda. Savo žmoną, keturių vaikų motiną, nužudžiusiam vyrui teismas skyrė 16 metų nelaisvės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

zenonas lapinskas

zenonas lapinskas portretas
Komisaras gavo auksciausia apdovanojima ir garbingai pabego i pensija, o uz jo vykdyta politika atsakyti turi eiliniai. Pirmoje eileje kaltinamuju suole turi sedeti pats komisaras. Mano tel.8 662 33770
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių