Teisiamųjų suole – trys Irenos

Klaipėdos apygardos teismas aiškinasi, ar norėjusi prikelti antram gyvenimui malūną ir jame įdarbinti devynis vietos bedarbius skuodiškė nusižengė įstatymui ir privalės grąžinti valstybei suteiktą šimtatūkstantinę paramą.

Norėjo atkurti malūną

Kaltinamosios – trys solidžios moterys, visos trys Irenos. I.Bakstienė yra bendrovės "Verslo katedra" vadovė.
Ši garbaus amžiaus, ligota moteris ėmėsi atkurti apgriuvusį malūną Skuode ir įsteigti jame viešbutį bei restoraną. I.Bakstienės dukra dirba Skuodo savivaldybėje.

2007 m. moteris pasinaudojo galimybe gauti ES paramą, kuria skatinta vystyti verslą, kad būtų įdarbinti vietos bedarbiai. Devynioms darbo vietoms sukurti ir išlaikyti per tejus metus ji gavo 324 tūkst. litų.

Pagal susitarimą I.Bakstienė išsirinko iš būrio bedarbio sau darbininkus, bet nė vienas jų nuolatinio darbo atstatomame malūne negavo.

Moteris tikino teismą, kad dėl to kaltos objektyvios aplinkybės – užsitęsė remonto darbai, tad mokesčius už neva įdarbintus bedarbius valstybei ji mokėjo, bet darbo suteikti negalėjo.

Žinojo, kad dirbti neteks

Pagal susitarimą, metų pabaigoje turėjo būti įkurtos darbo vietos, ir žmonės turėjo pradėti dirbti. Jei būtų pavėluota, pinigus būtų reikėję grąžinti.

Tačiau darbo biržai buvo pateikta ataskaita, jog malūne jau veikia viešbutis ir restoranas, o buvę bedarbiai jau dirba barmenais, virėjomis, jų padėjėjomis bei kambarinėmis.
Iškviesti liudyti šie skuodiškiai pasakojo, kad darbo biržoje buvo pasakyta, jog jie įdarbinami, reikia sėdėti namie ir laukti, kada darbdavė paskambins.

Tačiau visi jie teigė iškart žinoję, jog dirbti nereikės.
Vėliau verslininkė tikino, kad pasirinkti bedarbiai neturėjo tinkamos kvalifikacijos.

Tikino pasirašiusi avansu

Kaip vykdoma sutartis, turėjo kontroliuoti vietos Darbo biržos vadovė I.Urbonienė. Ji pasakojo, jog ne kartą lankėsi malūne, matė, kad žmonės skuba, bet nespėja laiku baigti remonto darbų.

Todėl ataskaitose pasirašė avansu, tikėdamasi, kad galiausiai darbo neturintys žmonės pradės dirbti.
Kita darbo biržos darbuotoja I.Eidimtienė, buvusi atsakinga už projektų vykdymą, nevažiavo į malūną ir netikrino verslininkės pateiktos apie veiklą informacijos vietoje, nerašė patikrinimo aktų, netikrino, ar paramos pinigai naudojami pagal paskirtį.

Keli darbo neturintys skuodiškiai truputį darbavosi malūne, bet algos už tai negavo, jokiuose žiniaraščiuose nepasirašydavo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

skuodiškis

skuodiškis portretas
.Vaje,Bakstienė neturėjo tinkamo išsilavinimo tokiuose reikaluose,užtat dukrytė turėjo ir išsilavinimą ir vicemerės pareigas,kad galėtų lengvai visą reikalą sutvarkyti.Žerlauskienė tikriausai išropos sausa ir toliau sėkmingai atstovaus valstybę Europos sąjungos institucijose.

Anonimas

Anonimas portretas
nesilauja stebinti Skuodiskiai :)

Juzė

Juzė portretas
tikrai baikim daryti farsą iš tokių dalykėlių... Visiškai neminima p. I. Bakstienės duktė, stovinti už garbaus amžiaus ligotos motinos. Nejaugi ji išlips sausa???? Prašom eviešinti toliau šios aferos eigą.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių