Teisėjų taryba siūlo atleisti smurtu prieš žmoną įtariamą Kretingos teisėją

  • Teksto dydis:

Penktadienį posėdžiavusi Teisėjų taryba nusprendė siūlyti prezidentei atleisti iš pareigų Kretingos rajono apylinkės teismo teisėją Petrą Kontrimą, įtariamą smurtu prieš žmoną.

„Teisėjų taryba priėmė sprendimą patarti prezidentei atleisti P.Kontrimą kaip pažeminusį teisėjo vardą“, – BNS po posėdžio sakė Teisėjų tarybos narys Algis Norkūnas.

Pasak jo, taryba sprendimą priėmė vienbalsiai, įvertinusi ikiteisminio tyrimo medžiagą bei paties P.Kontrimo paaiškinimus.

„Teisėjų taryba nustatė, kad teisėjas, būdamas smarkiai girtas, iniciavo konfliktą namuose ir nesprendė konflikto taikiai, kaip reikalauja teisėjų etika“, – sakė A.Norkūnas.

Įtariama, kad teisėjas P.Kontrimas, būdamas girtas, lapkričio 26 dieną smurtavo prieš žmoną. Teisėjui nustatytas sunkus – 2,68 promilės – girtumas. Be to teisėjas iš pradžių bandė dėl smurto apkaltinti savo sutuoktinę.

„Atvejis yra išskirtinis, apmaudus, netoleruotinas ir neleistinas – Teisėjų tarybos sprendimas buvo vienbalsis, visi Teisėjų tarybos nariai sutiko, kad toks elgesys nebus toleruojamas ir sprendimas buvo aiškus“, – sakė Teisėjų tarybos narys.

Anksčiau Teisėjų taryba šio klausimo svarstyti negalėjo, nes iš Prokuratūros nebuvo gavusi reikiamos medžiagos. Be to, nedarbingumo pažymėjimą pateikęs P.Kontrimas į ankstesnį posėdį neatvyko, o jam nesant klausimas taip pat negalėjo būti sprendžiamas.

Pasak A.Norkūno, į penktadienio posėdį atvykęs P.Kontrimas pripažino tik dalį įvykio aplinkybių.

„Dalį aplinkybių jis pripažino, pavyzdžiui, kad rašė pareiškimą, kuriuo apkaltino sutuoktinę dėl smurto. Jis aiškino, kad tai padarė iš susijaudinimo, o visą konfliktą aiškino, kad konfliktas buvo, tačiau nebuvo naudojamas joks smurtas“, – sakė Teisėjų tarybos narys.

Prezidentė Dalia Grybauskaitė yra sustabdžiusi P.Kontrimo įgaliojimus, kol bus priimtas sprendimas dėl jo atleidimo iš pareigų.

P.Kontrimas, kuriam dabar yra 58 metai, Kretingos rajono apylinkės teismo teisėju dirba nuo 1994 metų.

Teisininkas 1982 metais baigė Charkovo teisės institutą, yra dirbęs šaltkalviu, prokuroro padėjėju, tardytoju.

Nuolatinės teisėjų veiklos vertinimo komisijos išvadoje apie 2013 – 2015 metų teisėjo darbą rašoma, kad jis darbinėje veikloje su proceso dalyviais bendrauja dalykiškai ir mandagiai, mandagiai bendrauja ir su teismo darbuotojais. Dėl teisėjo elgesio Klaipėdos apygardos teismo vadovybė asmenų ar kolegų pagrįstų nusiskundimų nėra gavusi.

2000-siais Teisėjų garbės teismas P.Kontrimui buvo pareiškęs papeikimą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
prisiputes sumuse zmona uz tai gavo papeikima .... no coments, Cia tuoj pat prejo [ne Kindziulis] bet teiseju garbes teismo teisejas ir tare ;- Kontrima teist negalim pasigailet.... kablely padejo po ,,teist negalim,,, manyciau reikejo det kablely kaip ir visiems mirtingieseiems deda teisejai ....Kontrima teist,,,, pasigailet negalim,,,,,
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių