Teisę vairuoti praradęs lietuvis turėjo suklastotą pažymėjimą

  • Teksto dydis:

Klaipėdos uoste pasieniečiai sulaikė iš Vokietijos keltu atplaukusį šioje šalyje gyvenantį lietuvį, kuris kontrolės metu pateikė suklastotą lietuvišką vairuotojo pažymėjimą. Jam jo prireikė po to, kai už vairavimą išgėrus vyras neteko savo tikrojo dokumento.

Penktadienį Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Pakrančių apsaugos rinktinės Uosto užkardos pasieniečiai patikrino 35-erių Lietuvos pilietį, automobilio „Audi A6“ vokiškais registracijos numeriais vairuotoją. Jis keltu atvyko iš Vokietijos Kylio uosto. Vyras gyvena Vokietijoje.

Kaip pranešė VSAT, pasienio tikrinimo metu vairuotojas pareigūnams pateikė lietuvišką vairuotojo pažymėjimą, galiojantį iki 2018 metų. Dokumentas pasieniečiams sukėlė įtarimų. Vyrą pasieniečiai sulaikė nustatę, kad jo pateiktas pažymėjimas, įtariama, yra visiška klastotė. Tuomet vairuotojas prisipažino, kad jis įsigijo šį dokumentą po to, kai vairavo neblaivus, buvo sulaikytas ir neteko teisės sėsti prie vairo.

VSAT Pakrančių apsaugos rinktinės pareigūnai lietuviui dėl suklastoto dokumento pradėjo ikiteisminį tyrimą. Vyras po apklausos paleistas, jam skirtos kardomosios priemonės – rašytinis pasižadėjimas neišvykti ir dokumentų paėmimas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių