Iš Švedijos keltu atplaukęs palangiškis pateikė suklastotą vairuotojo pažymėjimą

  • Teksto dydis:

Klaipėdos uoste VSAT pareigūnai sulaikė iš Švedijos keltu atvykusį Palangos gyventoją. Jis patikrinimo metu pateikė, įtariama, suklastotą vairuotojo pažymėjimą.

Pirmadienį VSAT Pakrančių apsaugos rinktinės Uosto užkardos pasieniečiai Malkų įlankos pasienio kontrolės poste patikrino 38-erių Palangos gyventojo ir jo vairuoto automobilio „Toyota Carina“ dokumentus. Vyras keltu tik ką buvo atvykęs iš Švedijos Karlshamno uosto.

Nors Švedija yra Šengeno erdvės narė, o Lietuvos pasieniečiai nevykdo nuolatinių tikrinimų, kai vykstama bendrijos vidaus reisais, VSAT pareigūnai turi teisę pasirinktinai sustabdyti ir patikrinti bet kokią transporto priemonę arba asmenį.

Pasienio tikrinimo metu palangiškis, be kitų dokumentų, VSAT pareigūnams pateikė ir lietuvišką vairuotojo pažymėjimą. Jis pasieniečiams sukėlė įtarimų. Manoma, kad šis vairuotojo pažymėjimas yra visiška klastotė.

VSAT Pakrančių apsaugos rinktinėje dėl disponavimo suklastotu dokumentu bei jo panaudojimo pradėtas ikiteisminis tyrimas. Po apklausos vyras paleistas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių