Sutuoktiniai įtariami pasisavinę beveik pusę milijono eurų

  • Teksto dydis:

Jau likviduotos kredito unijos „Naftininkų investicijos“ buvę vadovai - vyras ir žmona - įtariami pasisavinę beveik pusę milijono eurų unijos lėšų. Ikiteisminį tyrimą atlikusi Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba (FNTT) nustatė, kad įtariamieji klastojo dokumentus ir siekė parodyti, jog trūkstami pinigai grynaisiais įnešti į banko seifą.

Kaip pranešė FNTT, tyrėjai išaiškino, kad unijos administracijos vadovė, kaip įtariama, siekdama nuslėpti daugiau nei 271 tūkst. eurų trūkumą, 2014 metų kovą suklastojo perdavimo–priėmimo aktą, įrašydama, kad grynieji pinigai perduoti tuometiniam jos sutuoktiniui, dirbusiam unijoje, - jie esą turėjo būti įnešti į nuomojamą seifą banke, kuri turėjo būti saugoma dar 271 tūkst. eurų.

FNTT pareigūnai skaičiuoja, kad per trejus metus šie asmenys galėjo pasisavinti beveik 484 tūkst. eurų.

Tyrimą dėl unijoje galbūt įvykdytos nusikalstamos veiklos FNTT pareigūnai pradėjo po Lietuvos banko inspektavimo. Jo metu paaiškėjo, kad unijos kapitalas yra neigiamas - jos turtas siekia 3,15 mln. eurų, o įsipareigojimai – 3,56 mln. eurų. Todėl LB valdyba pripažino uniją nemokia ir 2014 metų balandį sustabdė jos veiklą, o jos administracijos vadovę ir valdybos pirmininkę Lilijaną Laškovą ir Paskolų komiteto pirmininką Semioną Laškovą nušalino nuo pareigų.

Buvusiems sutuoktiniams gresianti maksimali bausmė – laisvės atėmimas iki 10 metų.

Tai jau ne pirmas šiemet FNTT Klaipėdos apygardos valdybos baigtas ikiteisminis tyrimas, susijęs su kredito unijomis ir jų veikla. Birželį baigtas ikiteisminis tyrimas dėl apgaule suteiktų ir iššvaistytų beveik 500 tūkst. eurų paskolų iš „Pajūrio“ kredito unijos - įtarimai buvo pareikšti 12 asmenų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ulas

Ulas portretas
Per tokius ,tokį ”elitą” skursta pensininkai,kiti negali uždirbti garbingo atlygynimo,sveikatos sistema merdėja.Ateis laikas,nes taip būna,teks atsakyti už viską.Arba patarčiau viską išparduoti ir emigruoti,kito kelio nėra ”banginiam”.Nes gali likti plikas,nuogas.Nepadės įpatingos gyvenvietės ,su aukštom tvorom,stebėjimo kamerom ir sargybiniais.

Xcfvg

Xcfvg portretas
Ir kas iš tų straipsnių? Tauta žino, kas tas elitas ir kas tokie Lietuvos ”milijonieriai”.Žino ir Lietuvos teisėsauga ir prokuratūra,policija.Gaudo smulkias žuveles o banginiai siaučia.Manau ateis laikas ,kaip bus sugaudyti banginiai o jų turtas atiteks valstybei.Manau kiekvienas geras žaidėjas žino ,kada baigti žaisti ,kad neprarastum viską ką išlošei,patarimas milijonieriam ir kitiem ,kurie per didelį apetitą praranda viską.

Blinda

Blinda portretas
Tokius reikia sodinti ilgiems metams su pilna turto konfiskacija.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių